Kotivinkki

Lohitartar – yksinkertaisesti hyvää

40 min
0
0

Lohitartar – yksinkertaisesti hyvää

Arkinen lohitartar syntyy simppeleistä raaka-aineista. Tarjoile lohitartar esimerkiksi raikkaan kesäkurpitsaspagetin kanssa.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 600 glohta
  • ½ rklsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Öljyseos

  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 rklhienonnettua ruohosipulia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

1. Nypi lohi ruodottomaksi, poista nahka ja kuutioi se pieneksi.

2. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Siirrä jääkaappiin suolaantumaan 30 minuutiksi.

3. Sekoita öljy, sitruunamehu ja ruohosipuli keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kaada maustettu öljyseos suolaantuneen lohen päälle ja anna seistä vielä hetki ennen tarjoilua.

5. Tarjoile lohitartar esimerkiksi kesäkurpitsaspagetin päällä tai laita tarjolle erilliseen kulhoon.

Suosittelemme myös näitä

 

 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä