


Kikherne-linssikorma – Viimeistä murua myöten -bloggaaja Saara Atulan kasviskorma sen kuin paranee hauduttamalla
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Ruokavaikuttaja Saara Atulan kasviskorma sekoitetaan tölkkiaineksista. Maukas ja mausteinen kastike on mainio kotivararuoka. Mitä pidempään kormaa hauduttaa, sitä täyteläisemmältä se maistuu!
Reseptin ainekset
4–5 annosta
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
noin 3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
inkivääriä (raastettuna)
2 rkl
curryjauhetta
1 tl
chilihiutaleita
1½ rkl
sokeria
2½ dl
kasvipohjaista turkkilaista jogurttia (esim. Oatly Havregurt)
500 g
paseerattua tomaattia
1 pkt (230 g)
punaisia linssejä
1 pkt (230 g)
kikherneitä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
(¾ dl mantelilastuja)
Lisäksi
keitettyä riisin ja ruokakauran sekoitusta
korianteria
Kikherne-linssikorma – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Jatka kuullottamista, kunnes sipuli on saanut hieman väriä. Lisää tarvittaessa öljyä.
- Sekoita curry, chilihiutaleet ja sokeri sipuleihin. Kypsennä miedolla lämmöllä noin minuutti, kunnes seos tuoksuu mausteiselta. Lisää kasvijogurtti ja paseerattu tomaatti. Anna porista miedolla lämmöllä vähintään vartti. Mitä pidempään haudutat, sen syvemmäksi maku muuttuu.
- Lisää kastikkeeseen valutetut ja huuhdellut kikherneet ja linssit. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne ruskistuvat. Ripottele lastut kastikkeen päälle.
- Tarjoa korma riisi-kaurasekoituksen ja korianterin kanssa.
Vinkki!
Voit halutessasi tarjota lisukkeena myös chutneyta.
Lue ruokavaikuttaja Saara Atulan ajatuksia arkiruoasta tästä jutusta. Jutusta nappaat myös muut Saaran herkulliset arkiruokabravuurit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat