Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vesimelonitonnikalakulho on mehukas kalavale – vesimelonista tehty ”tonnikala” toimii mainiosti kesäisessä kulhoruoassa

6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min

Sashimia vesimelonista? Jo vain – ja on vieläpä supermaukasta. Kokoa kulho vesimelonitonnikalasta, sushiriisistä, kasviksista ja vegaanisesta wasabimajoneesista.

10.6.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
vesimelonia
1
norileväarkki
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
1 dl
vaaleita ja/tai mustia seesaminsiemeniä
3 dl
sushiriisiä
3 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
½
kurkku
1
pieni porkkana
1
avokado
Kastike
1 dl
vegaanista majoneesia
1–2 tl
wasabia
(versosekoitusta)

Vesimelonitonnikalakulho – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa vesimeloni noin 2 cm paksuisiksi paloiksi.
  2. Tee marinadi. Hienonna noriarkki ja sekoita se soijan ja seesamiöljyn joukkoon.
  3. Lisää melonipalat ja sekoita ne huolellisesti marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa 5 tuntia.
  4. Nosta melonipalat marinadista pellille. Paista 180 asteessa noin tunnin ajan, kunnes rakenne on tiivistynyt. Sivele halutessasi loppu marinadi valmiiden palojen päälle. Anna jäähtyä.
  5. Kierittele jäähtyneet melonipalat seesaminsiemenissä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa. Mausta riisi seoksella ja anna jäähtyä.
  7. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkana. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Viipaloi hedelmäliha.
  8. Sekoita wasabi majoneesiin. Kokoa kulhoihin ensin riisiä ja asettele muut ainekset päälle. Tarjoa wasabimajoneesin ja versosekoituksen kanssa.

Vinkki!

Kokeile myös kypsennettyä vesimelonia nigirien tapaan riisipalleron päällä tai sashimina soijakastikkeeseen dipattuna.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt