Vegaaniset ja gluteenittomat omenanyytit ovat kuin minikokoisia omppupiirakoita – kokeile ja ihastu!
gluteeniton
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
vegaani
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Pienet omenanyytit sopivat sekä vegaaneille että gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Leivo omenapiirakka pieniksi rapeakuorisiksi annospaloiksi, joiden sisällä on mehukkaaksi paistunut omenaviipale.

Reseptin ainekset 12 nyyttiä
Taikina
5 dlSemper Fin Mix -jauhoa
1 tlpsylliumia
1 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
200 gvegaanista leivontamargariinia
1 dljääkylmää vettä
Lisäksi
2isoa omenaa
2 rklkookossokeria
½ prkvaniljasoijavanukasta (Alpro)
50 grouhittuja manteleita
2 tlkanelia
Omenapiirakkanyytit valmistuvat näin:
- Sekoita kulhossa jauhot, psyllium, leivinjauhe ja kardemumma. Paloittele joukkoon margariini ja sekoita tasaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina peitettynä jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
- Halutessasi kuori omenat ja viipaloi ne noin sentin paksuisiksi lohkoiksi.
- Jaa taikina noin 12 osaan. Taputtele jokainen pala noin 10 sentin kokoiseksi pohjaksi. Nosta omenaviipale jokaiselle pohjalle. Ripottele päälle kookossokeria ja kanelia. Sulje nyytti niin, että omena jää sisään.
- Voitele omenapiirakkanyytit soijavanukkaalla ja ripottele rouhittuja manteleita ja kanelia pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Vinkki!
Omenan sijaan voit tehdä piirakkanyytit myös päärynöistä tai muista hedelmistä.