Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaniset ja gluteenittomat omenanyytit ovat kuin minikokoisia omppupiirakoita – kokeile ja ihastu!

1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min

Pienet omenanyytit sopivat sekä vegaaneille että gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Leivo omenapiirakka pieniksi rapeakuorisiksi annospaloiksi, joiden sisällä on mehukkaaksi paistunut omenaviipale.

31.8.2018
Reseptin ainekset
12 nyyttiä
Taikina
5 dl
Semper Fin Mix -jauhoa
1 tl
psylliumia
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
200 g
vegaanista leivontamargariinia
1 dl
jääkylmää vettä
Lisäksi
2
isoa omenaa
2 rkl
kookossokeria
½ prk
vaniljasoijavanukasta (Alpro)
50 g
rouhittuja manteleita
2 tl
kanelia

Omenapiirakkanyytit valmistuvat näin:

  1. Sekoita kulhossa jauhot, psyllium, leivinjauhe ja kardemumma. Paloittele joukkoon margariini ja sekoita tasaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina peitettynä jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
  2. Halutessasi kuori omenat ja viipaloi ne noin sentin paksuisiksi lohkoiksi.
  3. Jaa taikina noin 12 osaan. Taputtele jokainen pala noin 10 sentin kokoiseksi pohjaksi. Nosta omenaviipale jokaiselle pohjalle. Ripottele päälle kookossokeria ja kanelia. Sulje nyytti niin, että omena jää sisään.
  4. Voitele omenapiirakkanyytit soijavanukkaalla ja ripottele rouhittuja manteleita ja kanelia pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Vinkki!

Omenan sijaan voit tehdä piirakkanyytit myös päärynöistä tai muista hedelmistä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt