Kotivinkki

Vegaaniset ja gluteenittomat omenanyytit ovat kuin minikokoisia omppupiirakoita – kokeile ja ihastu!

1 h 45 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0

Pienet omenanyytit sopivat sekä vegaaneille että gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Leivo omenapiirakka pieniksi rapeakuorisiksi annospaloiksi, joiden sisällä on mehukkaaksi paistunut omenaviipale.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 nyyttiä)

Taikina

  • 5 dlSemper Fin Mix -jauhoa
  • 1 tlpsylliumia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 200 gvegaanista leivontamargariinia
  • 1 dljääkylmää vettä

Lisäksi

  • 2isoa omenaa
  • 2 rklkookossokeria
  • ½ prkvaniljasoijavanukasta (Alpro)
  • 50 grouhittuja manteleita
  • 2 tlkanelia

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Omenapiirakkanyytit valmistuvat näin:

  1. Sekoita kulhossa jauhot, psyllium, leivinjauhe ja kardemumma. Paloittele joukkoon margariini ja sekoita tasaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina peitettynä jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
  2. Halutessasi kuori omenat ja viipaloi ne noin sentin paksuisiksi lohkoiksi.
  3. Jaa taikina noin 12 osaan. Taputtele jokainen pala noin 10 sentin kokoiseksi pohjaksi. Nosta omenaviipale jokaiselle pohjalle. Ripottele päälle kookossokeria ja kanelia. Sulje nyytti niin, että omena jää sisään.
  4. Voitele omenapiirakkanyytit soijavanukkaalla ja ripottele rouhittuja manteleita ja kanelia pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Vinkki!

Omenan sijaan voit tehdä piirakkanyytit myös päärynöistä tai muista hedelmistä.

MITÄ PIDIT?
5