


Vegaaniset blinit – lusikoi päälle puolukkaista linssikaviaaria ja rapeita kapriksia
1 h 50 min
Vegaaniset blinit saavat kaverikseen linssikaviaaria ja rapeita kapriksia. Pienistä blineistä saat juuri sopivaa sormisyötävää. Tämä herkku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon!
Reseptin ainekset
20 kpl
Vegaaniset blinit
2 dl
tattarijauhoja
½ ps
kuivahiivaa
3 dl
kädenlämpöistä mantelimaitoa
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
1 dl
vichyä
½ tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä paistamiseen
Linssikaviaari
2 dl
mustia belugalinssejä
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2 dl
tuoretta tilliä
1
sitruunan mehu
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
kuminansiemeniä
1 dl
puolukoita
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
4 rkl
öljyä
2 rkl
kapriksia
Vegaaniset blinit – ohje:
- Yhdistä kulhossa jauhot ja hiiva.
- Mittaa kattilaan maito, öljy ja sitruunanmehu. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
- Sekoita neste jauhojen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä noin tunnin tai kunnes se alkaa kuplia ja kohota.'
- Tee sillä aikaa linssilisuke. Keitä linssit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Purista sitruunasta mehu.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kumina ja puolukat ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää linssit, tilli, sitruunanmehu ja mausteet pannulle, kuumenna ja hauduta 5 minuuttia.
- Kuumenna öljy pienellä pannulla. Kuivaa kaprikset ja paista ne rapeiksi öljyssä. Lusikoi ne blinien ja linssikaviaarin pinnalle ennen tarjoilua.
- Sekoita taikinaan vichy ja suola juuri ennen paistamista.
- Paista vegaaniset blinit öljyssä lettupannulla tai tee pieniä lettusia isolla pannulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat