Vegaaninen raparperipiirakka – huippusuosioon nousseen mehevän raparperipiirakan munaton ja maidoton versio
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minVegaaninen raparperipiirakka maistuu aivan yhtä suloiselta kuin perinteinen – ellei jopa paremmalta! Tällä ohjeella teet huippusuositun mehevän raparperipiirakan vegaanisena versiona.
KA
LA
MA
MU
VE
3.8
Kuvat
Julkaistu 6.6.2019

Vegaaninen raparperipiirakka – huippusuosioon nousseen mehevän raparperipiirakan munaton ja maidoton versio
Reseptin ainekset (20 annosta)
Pohja
- 250 gvegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80%)
- 8 dlvehnäjauhoja
- 3 dlsokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlruokasoodaa
- 2 tlvaniljasokeria
Lisäksi
- 2 dlkaurajogurttia
- 2 tlkananmunankorviketta (Orgran No Egg)
- 2 rklvettä
Täyte
- 1 lraparperinpaloja
- 2 dlmaustamatonta soijarahkaa (Alpro Go On)
- 1 prk (150g)kaurajogurttia (Yosa Greek Style)
- 2 dlsokeria
- 2 rklvettä
- 2 tlkananmunankorviketta (Orgran No Egg)
Vegaaninen raparperipiirakka valmistuu näin:
- Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä yksi neljäsosa muruseoksesta toiseen kulhoon.
- Lisää isompaan muruseososaan kaurajogurtti ja veteen sekoitettu munankorvike. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävät paakut häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle noin 35 x 40 -senttiselle uunipannulle.
- Puhdista ja viipaloi raparperit ja levitä ne pohjataikinan päälle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
- Paista vegaanista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki!
Vegaaninen raparperipiirakka säilyy tiiviiseen rasiaan pakattuna jääkaapissa 2–4 päivää.

Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!
Kotivinkki

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku

Kirsikkapullat – vegaaniset herkut paistuvat kätevästi muffinipellillä
Maku

Vegaaninen mansikkatrifle – superhelppo kerrosjälkiruoka, joka hurmaa kaikki!
Maku

Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku – juhlien huipennus ilman maitoa ja munia
Maku

Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla
Kotivinkki

Vegaaninen raparperikeikauskakku – tee herkullinen klassikkoleivonnainen ilman maitoa tai munia
Kotivinkki

Vegaaninen raakakakku – vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku