


Vegaaninen raparperipiirakka – huippusuosioon nousseen mehevän raparperipiirakan munaton ja maidoton versio
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Vegaaninen raparperipiirakka maistuu aivan yhtä suloiselta kuin perinteinen – ellei jopa paremmalta! Tällä ohjeella teet huippusuositun mehevän raparperipiirakan vegaanisena versiona.
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
250 g
vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80%)
8 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
2 dl
kaurajogurttia
2 tl
kananmunankorviketta (Orgran No Egg)
2 rkl
vettä
Täyte
1 l
raparperinpaloja
2 dl
maustamatonta soijarahkaa (Alpro Go On)
1 prk (150g)
kaurajogurttia (Yosa Greek Style)
2 dl
sokeria
2 rkl
vettä
2 tl
kananmunankorviketta (Orgran No Egg)
Vegaaninen raparperipiirakka – ohje:
- Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä yksi neljäsosa muruseoksesta toiseen kulhoon.
- Lisää isompaan muruseososaan kaurajogurtti ja veteen sekoitettu munankorvike. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävät paakut häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle noin 35 x 40 -senttiselle uunipannulle.
- Puhdista ja viipaloi raparperit ja levitä ne pohjataikinan päälle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperipalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
- Paista vegaanista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki!
- Vegaaninen raparperipiirakka säilyy tiiviiseen rasiaan pakattuna jääkaapissa 2–4 päivää.
- Mehevä raparperipiirakka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Piirakka onnistuu myös vegaanisena, kun korvaat vaihdat maitotuotteet kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat