Kotivinkki

Vegaaninen raparperipiirakka – huippusuosioon nousseen mehevän raparperipiirakan munaton ja maidoton versio

1 h 15 min
KA
LA
MA
MU
VE
4
1

Vegaaninen raparperipiirakka maistuu aivan yhtä suloiselta kuin perinteinen – ellei jopa paremmalta! Tällä ohjeella teet huippusuositun mehevän raparperipiirakan vegaanisena versiona.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 250 gvegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80%)
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 2 dlkaurajogurttia
  • 2 tlkananmunankorviketta (Orgran No Egg)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 1 lraparperinpaloja
  • 2 dlmaustamatonta soijarahkaa (Alpro Go On)
  • 1 prk (150g)kaurajogurttia (Yosa Greek Style)
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklvettä
  • 2 tlkananmunankorviketta (Orgran No Egg)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Vegaaninen raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä yksi neljäsosa muruseoksesta toiseen kulhoon.
  2. Lisää isompaan muruseososaan kaurajogurtti ja veteen sekoitettu munankorvike. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävät paakut häviävät paistamisen aikana.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle noin 35 x 40 -senttiselle uunipannulle.
  4. Puhdista ja viipaloi raparperit ja levitä ne pohjataikinan päälle.
  5. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperin­palojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  6. Paista vegaanista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki!

Vegaaninen raparperipiirakka säilyy tiiviiseen rasiaan pakat­tuna jääkaapissa 2–4 päivää.

MITÄ PIDIT?
4