Kotivinkki

Vegaaninen raparperipiirakka – huippusuosioon nousseen mehevän raparperipiirakan munaton ja maidoton versio

1 h 15 min
KA
LA
MA
MU
VE
4.5
1

Vegaaninen raparperipiirakka maistuu aivan yhtä suloiselta kuin perinteinen – ellei jopa paremmalta! Tällä ohjeella teet huippusuositun mehevän raparperipiirakan vegaanisena versiona.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 250 gvegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80%)
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 2 dlkaurajogurttia (Yosa Greek Style)
  • 2 tlkananmunankorviketta (Organ No Egg)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 1 lraparpelinpaloja
  • 2 dlmaustamatonta soijarahkaa (Alpro Go On)
  • 1 prk (150g)kaurajogurttia (Yosa Greek Style)
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklvettä
  • 2 tlkananmunankorviketta (Organ No Egg)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Vegaaninen raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä 1/4 muruseoksesta toiseen kulhoon.
  2. Lisää isompaan muruseososaan kaurajogurtti ja veteen sekoitettu munankorvike. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävät paakut häviävät paistamisen aikana.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle noin 35 x 40 -senttiselle uunipannulle.
  4. Puhdista ja viipaloi raparperit ja levitä ne pohjataikinan päälle.
  5. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperin­palojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  6. Paista vegaanista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki!

Vegaaninen raparperipiirakka säilyy tiiviiseen rasiaan pakat­tuna jääkaapissa 2–4 päivää.

MITÄ PIDIT?
4.5