3,8(11)
Vegaaninen raparperipiirakka – huippusuosioon nousseen mehevän raparperipiirakan munaton ja maidoton versio
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Vegaaninen raparperipiirakka maistuu aivan yhtä suloiselta kuin perinteinen – ellei jopa paremmalta! Tällä ohjeella teet huippusuositun mehevän raparperipiirakan vegaanisena versiona.
6.6.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
250 gvegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80%)
8 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
2 tlvaniljasokeria
Lisäksi
2 dlkaurajogurttia
2 tlkananmunankorviketta (Orgran No Egg)
2 rklvettä
Täyte
1 lraparperinpaloja
2 dlmaustamatonta soijarahkaa (Alpro Go On)
1 prk (150g)kaurajogurttia (Yosa Greek Style)
2 dlsokeria
2 rklvettä
2 tlkananmunankorviketta (Orgran No Egg)

Vegaaninen raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä yksi neljäsosa muruseoksesta toiseen kulhoon.
  2. Lisää isompaan muruseososaan kaurajogurtti ja veteen sekoitettu munankorvike. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävät paakut häviävät paistamisen aikana.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle noin 35 x 40 -senttiselle uunipannulle.
  4. Puhdista ja viipaloi raparperit ja levitä ne pohjataikinan päälle.
  5. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperin­palojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  6. Paista vegaanista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki!

Vegaaninen raparperipiirakka säilyy tiiviiseen rasiaan pakat­tuna jääkaapissa 2–4 päivää.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo