Vegaaninen puolukkapiirakka – suloisessa piirakassa ihastuttavat metsän ja punaposkisten marjojen maut

2 h 10 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 40 min
Vegaaninen puolukkapiirakka yllättää rosmariinilla, joka antaa pohjalle ripauksen metsäistä makua. Taikinanauhoista tehty ristikko tekee herkusta houkuttelevan tarjottavan.
VE
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (10 annosta)

Pullataikina

  • 2½ dlvettä
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 dlsokeria
  • ½ rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1–4 oksaarosmariinia
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)

Täyte

  • 500 gpuolukoita
  • 3 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja

Pinnalle

  • 25 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
  • 2 rklsokeria
Tulosta

Vegaaninen puolukkapiirakka valmistetaan näin:

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja hienonnettu rosmariini. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä, noin 45 minuuttia.
  2. Ota taikinasta 2/3 osaa ja kauli se ison pyöreän piirakkavuoan (ø 30–40 cm) kokoiseksi tai pellille. Nosta taikina vuokaan. Painele reunoja hieman ylöspäin.
  3. Mittaa puolukat, sokeri ja perunajauhot kulhoon. Sekoita ja painele marjoja hieman rikki, jotta seos mehustuu. Kaada puolukat pullataikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
  4. Kauli lopusta taikinasta pitkiä ohuita levyjä ja leikkaa ne kapeiksi nauhoiksi. Tee nauhoista ristikko puolukkatäytteen päälle ja painele päät kiinni pohjan reunoihin.
  5. Anna piirakan kohota noin 15 minuuttia. Voitele taikinakohdat sulatetulla margariinilla ja ripottele reunojen päälle hieman sokeria.
  6. Paista puolukkapiirakkaa 200 asteessa 30–40 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0