Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen puolukkapiirakka – suloisessa piirakassa ihastuttavat metsän ja punaposkisten marjojen maut

2 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 40 min

Vegaaninen puolukkapiirakka yllättää rosmariinilla, joka antaa pohjalle ripauksen metsäistä makua. Taikinanauhoista tehty ristikko tekee herkusta houkuttelevan tarjottavan.

21.1.2020
Reseptin ainekset
10 annosta
Pullataikina
2½ dl
vettä
25 g
tuorehiivaa
1 dl
sokeria
½ rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1–4 oksaa
rosmariinia
8 dl
vehnäjauhoja
100 g
maidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
Täyte
500 g
puolukoita
3 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
Pinnalle
25 g
maidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 rkl
sokeria

Vegaaninen puolukkapiirakka – ohje:

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja hienonnettu rosmariini. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä, noin 45 minuuttia.
  2. Ota taikinasta 2/3 osaa ja kauli se ison pyöreän piirakkavuoan (ø 30–40 cm) kokoiseksi tai pellille. Nosta taikina vuokaan. Painele reunoja hieman ylöspäin.
  3. Mittaa puolukat, sokeri ja perunajauhot kulhoon. Sekoita ja painele marjoja hieman rikki, jotta seos mehustuu. Kaada puolukat pullataikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
  4. Kauli lopusta taikinasta pitkiä ohuita levyjä ja leikkaa ne kapeiksi nauhoiksi. Tee nauhoista ristikko puolukkatäytteen päälle ja painele päät kiinni pohjan reunoihin.
  5. Anna piirakan kohota noin 15 minuuttia. Voitele taikinakohdat sulatetulla margariinilla ja ripottele reunojen päälle hieman sokeria.
  6. Paista puolukkapiirakkaa 200 asteessa 30–40 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt