Vegaaninen porkkanakakku – mehevä yhdistelmä porkkanaa, pähkinöitä ja runsasta kuorrutusta
vegaani
munaton
maidoton
laktoositon
kasvis
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Vegaaninen porkkanakakku on todellinen luottoresepti, joka maistuu kaikille ja sopii joka tilanteeseen. Runsas koristelu pähkinöillä ja kuivakukilla tekee kakusta näyttävän tarjottavan.

Reseptin ainekset 10 annosta
Vegaaninen porkkanakakku
3 dlintiaanisokeria
2 dlrypsiöljyä
1½ dl kaurajuomaa
5 dlvehnäjauhoja
50 gpistaaseja (karkeasti rouhittuna)
50 gkuorellisia manteleita tai pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
2 tlleivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tlkanelia
1 tlkardemummaa
200 g (n. 4 dl)porkkanaa (raastettuna)
Kuorrutus
2 rs (à 150 g)maustamatonta kauratuorejuustoa (esim. Oatly påMackan)
2 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
Pinnalle
1 dlpistaaseja
1 dlpekaanipähkinöitä
2 rklkuivattuja kukkia (Mimis)
(tyrnijauhetta)
Vegaaninen porkkanakakku leivotaan näin:
- Sekoita sokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne sokeriseokseen.
- Raasta porkkanat hienolla terällä ja lisää raaste taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20–24 cm).
- Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
- Sekoita kuorrutuksen aineet kuohkeaksi ja levitä kakun päälle. Koristele kakku pistaaseilla, pekaanipähkinöillä, kuivatuilla kukilla ja tyrnijauheella.
Vinkki!
Kuivatut syötävät kukat saavat vegaanisen porkkanakakun hehkumaan. Värikästä kukkaseosta voi ostaa Mimis-verkkokaupasta.