Kotivinkki

Vegaaninen porkkanakakku – mehevä yhdistelmä porkkanaa, pähkinöitä ja runsasta kuorrutusta

1 h 5 min
VE
MU
MA
LA
KA
5
0

Vegaaninen porkkanakakku on todellinen luottoresepti, joka maistuu kaikille ja sopii joka tilanteeseen. Runsas koristelu pähkinöillä ja kuivakukilla tekee kakusta näyttävän tarjottavan.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 3 dlintiaanisokeria
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1½ dl kaurajuomaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 50 gpistaaseja (karkeasti rouhittuna)
  • 50 gkuorellisia manteleita tai pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 200 g (n. 4 dl)porkkanaa (raastettuna)

Kuorrutus

  • 2 rs (à 150 g)maustamatonta kauratuorejuustoa (esim. Oatly påMackan)
  • 2 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Pinnalle

  • 1 dlpistaaseja
  • 1 dlpekaanipähkinöitä
  • 2 rklkuivattuja kukkia (Mimis)
  • (tyrnijauhetta)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Vegaaninen porkkanakakku leivotaan näin:

  1. Sekoita sokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne sokeriseokseen.
  3. Raasta porkkanat hienolla terällä ja lisää raaste taikinaan.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20–24 cm).
  5. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
  6. Sekoita kuorrutuksen aineet kuohkeaksi ja levitä kakun päälle. Koristele kakku pistaaseilla, pekaanipähkinöillä, kuivatuilla kukilla ja tyrnijauheella.

Vinkki!

Kuivatut syötävät kukat saavat vegaanisen porkkanakakun hehkumaan. Värikästä kukkaseosta voi ostaa Mimis-verkkokaupasta.

MITÄ PIDIT?
5