Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen porkkanakakku – mehevä yhdistelmä porkkanaa, pähkinöitä ja runsasta kuorrutusta

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Vegaaninen porkkanakakku on todellinen luottoresepti, joka maistuu kaikille ja sopii joka tilanteeseen. Runsas koristelu pähkinöillä ja kuivakukilla tekee kakusta näyttävän tarjottavan.

22.10.2019
Reseptin ainekset
10 annosta
Vegaaninen porkkanakakku
3 dl
intiaanisokeria
2 dl
rypsiöljyä
1½ dl
kaurajuomaa
5 dl
vehnäjauhoja
50 g
pistaaseja (karkeasti rouhittuna)
50 g
kuorellisia manteleita tai pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
200 g (n. 4 dl)
porkkanaa (raastettuna)
Kuorrutus
2 rs (à 150 g)
maustamatonta kauratuorejuustoa (esim. Oatly påMackan)
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
Pinnalle
1 dl
pistaaseja
1 dl
pekaanipähkinöitä
2 rkl
kuivattuja kukkia (Mimis)
(tyrnijauhetta)

Vegaaninen porkkanakakku – ohje:

  1. Sekoita sokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne sokeriseokseen.
  3. Raasta porkkanat hienolla terällä ja lisää raaste taikinaan.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20–24 cm).
  5. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
  6. Sekoita kuorrutuksen aineet kuohkeaksi ja levitä kakun päälle. Koristele kakku pistaaseilla, pekaanipähkinöillä, kuivatuilla kukilla ja tyrnijauheella.

Vinkit!

  • Kuivatut syötävät kukat saavat vegaanisen porkkanakakun hehkumaan. Värikästä kukkaseosta voi ostaa Mimis-verkkokaupasta.
  • Ota talteen myös ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt