


Saisiko palan? Vegaaninen parsapiirakka yhdistää maukkaasti vihreän parsan ja vegaanisen fetan
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Tofu korvaa kananmunan tässä piirakkatäytteessä, ja parsan makuparina loistaa vegaaninen feta. Säästä pari parsaa ja veistele niistä kuorimaveitsellä koristeita. Nappaa vegaanisen parsapiirakan resepti!
Reseptin ainekset
10–12 annosta
3½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
½ tl
suolaa
150 g
vegaanista margariinia
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
200 g
maustamatonta tofua
1½ dl
kaurakermaa
250 g
vihreää parsaa
3
kevätsipulia
200 g
vegaanista fetaa (esim. Violife)
¼ tl
mustapippuria rouheena
Vegaaninen parsapiirakka – ohje:
- Yhdistä kuivat aineet ja nypi margariini joukkoon. Lisää loraus kylmää vettä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (ø noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistumisen ajaksi.
- Kuivaa tofu talouspaperilla painellen. Mittaa korkeaan kulhoon kaurakerma ja tofu ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi.
- Napsauta parsoista puumainen pää pois ja leikkaa parsat 2–3 osaan. Hienonna kevätsipulit. Murustele feta. Levitä parsat, kevätsipulit ja feta vuokaan. Rouhi mustapippuria täytteille. Kaada tofu-kauraseos päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia ja anna jäähtyä. Piirakka kiinteytyy vasta jäähtyessään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat