Maku

Vegaaninen lasagne – kaikkien lohturuokien äiti kokataan nyt ilman lihaa tai lehmänmaitoa

1 h 35 min
KA
VE
4.25
0

Vegaaninen lasagne on vastaus, kun etsit kaikille maistuvaa helppoa tarjottavaa. Vegaaninen lasagne hurmaa lihansyöjätkin, kun keität tomaattikastikkeen soijarouheesta ja juustokastikkeen kauramaidosta. Tästä tulee luottoreseptisi!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Vegaaninen lasagne

  • 250 gvegaanisia lasagnelevyjä

Täyte

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 dltummaa soijarouhetta
  • 1 dlvettä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1sipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 2porkkanaa
  • 2 rkltomaattipyrettä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 dlvettä
  • 1 rkubasilkaa
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa

Juustokastike

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 6 dlkauramaitoa
  • 150 gvegaanista juustoraastetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN45 min

Vegaaninen lasagne tehdään näin:

  1. Aloita täytteestä. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja sekoita joukkoon soijarouhe. Paista rouhetta hieman ja lisää vettä pienissä erissä samalla sekoittaen. Lisää soijakastike. Paista, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Nosta pannu sivuun odottamaan.
  2. Hienonna sipulit ja raasta porkkanat. Paista sipulia ja kasviksia paistinpannulla. Sekoita tomaattipyree, tomaattimurska, vesi ja mausteet kasvisten joukkoon. Lisää vielä paistettu soijarouhe.
  3. Tee juustokastike. Sekoita jauhot öljyyn kattilassa. Anna seoksen kuumentua hieman mutta älä ruskista. Pidä levy kuumana ja lisää sekaan kauramaito. Sekoita joukkoon vegaaninen juusto. Mausta kastike suolalla ja muskottipähkinällä.
  4. Lado lasagnen ainekset kerroksittain vuokaan. Levitä vuoan pohjalle täytettä ja levitä sen päälle lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Toista, kunnes vuoka on täynnä. Muista säästää kastiketta päällimmäiseen kerrokseen lasagnen pinnalle.
  5. Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.25