Kotivinkki

Vegaaninen kvinoa-munakoisopata

30 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen20 min
Kvinoa-munakoisopata maustetaan juustokuminalla ja korianterilla.
KA
VE
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 2porkkanaa
  • 1pieni munakoiso (250 g)
  • 1 dlkuivattuja aprikooseja
  • 3 dlkvinoaa (GoGreen)
  • 5 dlvettä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 1 tljuustokuminaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlkorianteria
  • ½ tlchilihiutaleita
  • 1 pktkypsiä kikherneitä (380 g/230 g)
  • ½ dlsitruunamehua

Päälle

  • 1 dlmantelilastuja paahdettuna
  • tuoretta minttua
Tulosta

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi lastuiksi. Pese ja kuutioi munakoiso. Viipaloi aprikoosit.

2. Kaada kvinoa siivilään ja huuhtele se huolellisesti runsaassa vedessä. Kumoa kattilaan.

3. Lisää vesi, kasvikset, aprikoosit, öljy, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Nosta liedeltä.

4. Valuta ja huuhdo kikherneet siivilässä. Lisää ne pataan. Mausta sitruunamehulla. Anna tekeytyä kannen alla noin 10 minuuttia. Ainekset kypsyvät loppuun höyryssä.

5. Sekoita munakoisopataa ennen tarjoamista. Tarkista maku. Ripottele pinnalle minttua sekä mantelilastuja ja tarjoile kvinoa-munakoisopata.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0