Vegaaninen kvinoa-munakoisopata
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minKvinoa-munakoisopata maustetaan juustokuminalla ja korianterilla.
KA
VE
0
Kuvat
Julkaistu 2.5.2017

Vegaaninen kvinoa-munakoisopata
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2porkkanaa
- 1pieni munakoiso (250 g)
- 1 dlkuivattuja aprikooseja
- 3 dlkvinoaa (GoGreen)
- 5 dlvettä
- 1 rkloliiviöljyä
- 1kasvisliemikuutio
- 1 tljuustokuminaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlkorianteria
- ½ tlchilihiutaleita
- 1 pktkypsiä kikherneitä (380 g/230 g)
- ½ dlsitruunamehua
Päälle
- 1 dlmantelilastuja paahdettuna
- tuoretta minttua
1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi lastuiksi. Pese ja kuutioi munakoiso. Viipaloi aprikoosit.
2. Kaada kvinoa siivilään ja huuhtele se huolellisesti runsaassa vedessä. Kumoa kattilaan.
3. Lisää vesi, kasvikset, aprikoosit, öljy, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Nosta liedeltä.
4. Valuta ja huuhdo kikherneet siivilässä. Lisää ne pataan. Mausta sitruunamehulla. Anna tekeytyä kannen alla noin 10 minuuttia. Ainekset kypsyvät loppuun höyryssä.
5. Sekoita munakoisopataa ennen tarjoamista. Tarkista maku. Ripottele pinnalle minttua sekä mantelilastuja ja tarjoile kvinoa-munakoisopata.