Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Harissa-linssimuhennos

40 min

Tee linssimuhennoksesta astetta mehevämpi lisäämällä siihen harissaa. Nauti harissa-linssimuhennos riisin tai kuskusin kera.

17.6.2016
Reseptin ainekset
6 annosta
5
porkkanaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
1 prk
tomaattimurskaa (150 g)
n. ½ dl
harissaa
n. 3 dl
vettä
1-2 tl
sokeria
1-1½ tl
suolaa
2 dl
linssejä
1 prk
kikherneitä (n. 320 g)
6
kananmunaa
Lisäksi
kalamata-oliiveja
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
(kuskusia tai riisiä tarjoiluun)

1. Kuori ja kuutioi porkkanat pieniksi. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna öljy paistokasarissatai kattilassa. Lisää sipulit, porkkanat ja pyree. Kuullota hetki.

3. Lisää tomaattimurska, harissa, vesi, sokeri ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää kylmällä vedellä huuhdotut linssit ja kypsennä hiljaa poreillen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, mutta vain tilkka, sillä muhennos saa olla lopussa melko ”paksua”.

4. Kun linssit ovat kypsiä, lisää joukkoon valutetut kikherneet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

5. Kaada muhennos laakeaan vuokaan (halkaisijaltaan noin 28 cm). Tee muhennokseen kuusi koloa ja riko kuhunkin kananmuna.

6. Kypsennä muhennosta uunissa 200–225 asteessa noin viisi minuuttia, kunnes kananmunankeltuaiset ovat sopivasti kypsyneet. Ripottele pinnalle oliiveja ja tuoreita yrttejä. Tarjoile harissa-linssimuhennos sellaisenaan tai riisin tai kuskusin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt