Kotivinkki

Kasvispaistos

45 min
5
0

Kasvispaistos

KA
0
5
Kasvispaistos syntyy sipulista, tomaattimurskasta ja kananmunista. Chili tuo pirteää potkua, sokeri tasapainottaa maun. Muna-kasvispaistoksen kanssa voi tarjoilla mausteisia makkaroita. Helppoa ja herkullista!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 2sipulia
  • 2-3valkosipulinkynttä
  • 1/2punainen chili
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 prktomaattimurskaa (à 500g)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • mustapippuria
  • 1/2 tlkanelia
  • 4kanamunaa
  • 1 dlkivettömiä mustia kalamataoliiveja
  • tuoretta persiljaa
  • tai kevätsipulia

Lisäksi

  • mausteisia makkaroita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Kuori ja kuutioi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili.

2. Kuumenna öljy (metallikahvaisella valurauta-) paistinpannulla. Kuullota sipuleita ja chiliä pannulla.

3. Lisää tomaattimurskat, suola, sokeri, paprikajauhe ja mustapippuria. Hauduta hiljaa poreillen ja välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.

Kasvispaistos on sopivaa, kun tomaattimurska on tiivistynyt niin, että siitä ei irtoa juurikaan nestettä.

4. Jos teit paistoksen metallikahvaisella valurautapannulla, voit laittaa sen uuniin. Muutoin kumoa kasvispaistos uunivuokaan. Tee paistokseen

neljä syvää koloa. Riko jokaiseen koloon kananmuna. Kypsennä paistosta 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes kananmunat ovat hyytyneet kypsiksi.

5. Leikkaa oliivit karkeaksi silpuksi ja hienonna hieman persiljaa tai kevätsipulia. Ripottele ne kasvispaistoksen päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi mausteisia makkaroita.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä