Kotivinkki

Kasvispata halloumilla

40 min
4.4
0

Kasvispata halloumilla

KA
0
4.4
Halloumikuutiot kruunaavat mausteisen kasvispadan.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2sipulia
  • 1punainen paprika
  • 1vihreä paprika
  • 2porkkanaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • ¼ tlcayennepippuria
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 300 gkikherneitä
  • 1 rklpunaviinietikkaa

Lisäksi

  • 200 ghalloumia
  • 1 rklöljyä
  • (tuoretta korianteria)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

1. Kuori ja kuutioi sipulit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele ne suupaloiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai kattilassa. Kuullota kasviksia öljyssä. Lisää kaikki mausteet ja lämmitä niitä hetki sekoitellen.
3. Kaada mukaan tomaattimurskat. Kiehauta ja hauduta pataa miedolla lämmöllä pulputtaen 15–20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää kikherneet ja tilkka viinietikkaa. Lämmitä kuumaksi.
4. Kuutioi halloumi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista halloumipalat kauttaaltaan. Lisää kuutiot kasvispataan ja viimeistele ruoka halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoa kasvispata riisin, tuoreen leivän tai kuskusin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä