


Kreikkalainen kasvispata halloumilla
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Kreikkalainen kasvispata kruunataan halloumikuutioilla. Tomaattisessa herkussa suolaiset ja pehmeät maut yhtyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kreikkalainen kasvispata
2
sipulia
1
punainen paprika
1
vihreä paprika
2
porkkanaa
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
juustokuminaa
1 rkl
paprikajauhetta
¼ tl
cayennepippuria
2 tl
kanelia
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
500 g
tomaattimurskaa
300 g
kikherneitä
1 rkl
punaviinietikkaa
Lisäksi
200 g
halloumia
1 rkl
öljyä
(tuoretta korianteria)
Kreikkalainen kasvispata – ohje:
- Kuori ja kuutioi sipulit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele ne suupaloiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai kattilassa. Kuullota kasviksia öljyssä. Lisää kaikki mausteet ja lämmitä niitä hetki sekoitellen.
- Kaada mukaan tomaattimurskat. Kiehauta ja hauduta pataa miedolla lämmöllä pulputtaen 15–20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää kikherneet ja tilkka viinietikkaa. Lämmitä kuumaksi.
- Kuutioi halloumi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista halloumipalat kauttaaltaan. Lisää kuutiot kasvispataan ja viimeistele ruoka halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoa kreikkalainen kasvispata riisin, tuoreen leivän tai kuskusin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat