Maku

Vegaanin kukkakaalipizza – rakkaan herkun aivan uusi muoto sopii kaikille

50 min
GL
KA
VE
0
0

Vegaanin kukkakaalipizza valmistuu gluteenittomasti kukkakaalista. Ihmeellistä mutta totta!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 kpl)

Pohja

  • 800 gkukkakaalia
  • 2 rklNo Egg -valmistetta
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tlpizzamaustetta
  • 1 pktvegaanista juustoa (400 g, esim. Violife for Pizza)
  • 2 rklperunajauhoja

Täyte

  • 2 dltahinitahnaa
  • 2tomaattia
  • 20oliivia
  • 1 tlkmustapapuja (285 g)
  • 2 rklbasilikanlehtiä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Vegaanin kukkakaalipizza tehdään näin:

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja nosta yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Jauha ryynimäiseksi. Kumoa seos kulhoon. Lisää joukkoon munankorvike ja mausteet. Sekoita.

Raasta juusto ja jaa kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan perunajauhot. Sekoita kaali ja perunajauho-juustoraaste sekaisin. Säästä toinen juusto täytteeseen.

Pane kahdelle pellille leivinpaperit ja öljyä ne. Taputtele taikinasta 2 pizzapohjaa. Esipaista pohjia 225 asteessa 8 minuuttia.

Notkista tahini sekoittamalla siihen vähän vettä ja levitä esipaistetuille pohjille. Jaa loppu juustoraaste tahinin päälle. Paista noin 15 minuuttia.

Viipaloi tomaatit ja puolita oliivit. Valuta ja huuhtele pavut. Levitä tomaatit, oliivit ja pavut kuumille pizzoille. Ripottele lopuksi päälle basilikanlehtiä.

MITÄ PIDIT?
0