Vegaanin kukkakaalipizza – rakkaan herkun aivan uusi muoto sopii kaikille
50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
Vegaanin kukkakaalipizza valmistuu gluteenittomasti kukkakaalista. Ihmeellistä mutta totta!
GL
KA
VE
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.10.2018

Vegaanin kukkakaalipizza – rakkaan herkun aivan uusi muoto sopii kaikille
Ainekset (4 kpl)
Pohja
- 800 gkukkakaalia
- 2 rklNo Egg -valmistetta
- 1 tlbasilikaa
- 1 tlpizzamaustetta
- 1 pktvegaanista juustoa (400 g, esim. Violife for Pizza)
- 2 rklperunajauhoja
Täyte
- 2 dltahinitahnaa
- 2tomaattia
- 20oliivia
- 1 tlkmustapapuja (285 g)
- 2 rklbasilikanlehtiä
Vegaanin kukkakaalipizza tehdään näin:
Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja nosta yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Jauha ryynimäiseksi. Kumoa seos kulhoon. Lisää joukkoon munankorvike ja mausteet. Sekoita.
Raasta juusto ja jaa kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan perunajauhot. Sekoita kaali ja perunajauho-juustoraaste sekaisin. Säästä toinen juusto täytteeseen.
Pane kahdelle pellille leivinpaperit ja öljyä ne. Taputtele taikinasta 2 pizzapohjaa. Esipaista pohjia 225 asteessa 8 minuuttia.
Notkista tahini sekoittamalla siihen vähän vettä ja levitä esipaistetuille pohjille. Jaa loppu juustoraaste tahinin päälle. Paista noin 15 minuuttia.
Viipaloi tomaatit ja puolita oliivit. Valuta ja huuhtele pavut. Levitä tomaatit, oliivit ja pavut kuumille pizzoille. Ripottele lopuksi päälle basilikanlehtiä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.75