Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vanhanajan perinteinen piimäkakku

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Perinteinen piimäkakku valmistuu todella helposti: ainekset vain sekoitetaan keskenään. Piimä antaa kakulle ihanaa mehevyyttä.

27.10.2012
Reseptin ainekset
Perinteinen piimäkakku
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 dl
rusinoita
50 g
voita
3 dl
piimää
voita vuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Vanhanajan perinteinen piimäkakku – ohje:

  1. Sekoita vehnäjauhoihin sokeri, ruokasooda, mausteet ja rusinat.
  2. Sulata voi. Sekoita voi ja piimä jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Koeta kakun kypsyyttä cocktailtikulla – jos tikku jää kosteaksi, jatka paistamista. Jäähdytä piimäkakkua vuoassaan, ennen kuin kumoat sen.

Vinkki!

Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt