


Vanhanajan perinteinen piimäkakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Perinteinen piimäkakku valmistuu todella helposti: ainekset vain sekoitetaan keskenään. Piimä antaa kakulle ihanaa mehevyyttä.
Reseptin ainekset
Perinteinen piimäkakku
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 dl
rusinoita
50 g
voita
3 dl
piimää
voita vuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Vanhanajan perinteinen piimäkakku – ohje:
- Sekoita vehnäjauhoihin sokeri, ruokasooda, mausteet ja rusinat.
- Sulata voi. Sekoita voi ja piimä jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Koeta kakun kypsyyttä cocktailtikulla – jos tikku jää kosteaksi, jatka paistamista. Jäähdytä piimäkakkua vuoassaan, ennen kuin kumoat sen.
Vinkki!
Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
