Kotivinkki

Vanhanajan perinteinen piimäkakku

1 h 15 min
4.3
0

Vanhanajan perinteinen piimäkakku

MU
0
4.3
Perinteinen piimäkakku valmistuu todella helposti: ainekset vain sekoitetaan keskenään. Piimä antaa kakulle ihanaa mehevyyttä.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 dlrusinoita
  • 50 gvoita
  • 3 dlpiimää
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita vehnäjauhoihin sokeri, ruokasooda, mausteet ja rusinat.

Sulata voi. Sekoita voi ja piimä jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Koeta kakun kypsyyttä cocktailtikulla – jos tikku jää kosteaksi, jatka paistamista. Jäähdytä piimäkakkua vuoassaan, ennen kuin kumoat sen.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä