Kotivinkki

Vanhanajan perinteinen piimäkakku

1 h 15 min
MU
3.57
0

Perinteinen piimäkakku valmistuu todella helposti: ainekset vain sekoitetaan keskenään. Piimä antaa kakulle ihanaa mehevyyttä.
Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki

Ainekset

Perinteinen piimäkakku

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 dlrusinoita
  • 50 gvoita
  • 3 dlpiimää
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Vanhanajan perinteinen piimäkakku valmistuu näin:

  1. Sekoita vehnäjauhoihin sokeri, ruokasooda, mausteet ja rusinat.
  2. Sulata voi. Sekoita voi ja piimä jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Koeta kakun kypsyyttä cocktailtikulla – jos tikku jää kosteaksi, jatka paistamista. Jäähdytä piimäkakkua vuoassaan, ennen kuin kumoat sen.

Vinkki!

Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme!

MITÄ PIDIT?
3.57