Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Valkosuklainen ylioppilaskakku

4 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 20 min

Kakku kuin ylioppialaslakki! Valkosuklainen ylioppilaskakku on täydellinen valinta tuoreen ylioppilaan kahvipöytään. Tämän kauniin kakun pohja syntyy kaakaojauheella värjätystä mehevästä mantelimassasta ja täytteessä pääroolissa on ihana ja makea valkosuklaa.

19.7.2005
Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
400 g
mantelimassaa
4 rkl
kaakaojauhetta
4 kpl
munaa
Täyte
6 kpl
liivatelehteä
300 g
valkosuklaata
4 kpl
keltuaista
6 dl
kuohukermaa
2 rkl
sitruunamehua

Raasta pohjan mantelimassa raastinraudan karkealla terällä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja munat. Levitä seos leivinpaperoidun irtopohjaisen vuoan pohjalle.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja jäähdytä se ennen täytteen tekemistä.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita suklaan joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan vatkaten.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se suklaan joukkoon.

Puristele liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos suklaavaahtoon.

Kaada massa jäähtyneen mantelipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tarjoa valkosuklainen ylioppilaskakku raikkaiden marjojen tai hedelmien kera.

Tee ylijääneistä valkuaisista säilyviä marenkeja. Puolita ohje ja tee kakku pienempään vuokaan, jos haluat 8 hengen kakun.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt