Maku

Valkosuklainen ylioppilaskakku

4 h 50 min
3
0

Valkosuklainen ylioppilaskakku

GL
0
3
Kakku kuin ylioppialaslakki! Valkosuklainen ylioppilaskakku on täydellinen valinta tuoreen ylioppilaan kahvipöytään. Tämän kauniin kakun pohja syntyy kaakaojauheella värjätystä mehevästä mantelimassasta ja täytteessä pääroolissa on ihana ja makea valkosuklaa.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 400 gmantelimassaa
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 4 kplmunaa

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 300 gvalkosuklaata
  • 4 kplkeltuaista
  • 6 dlkuohukermaa
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

4 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h 20 min

Raasta pohjan mantelimassa raastinraudan karkealla terällä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja munat. Levitä seos leivinpaperoidun irtopohjaisen vuoan pohjalle.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja jäähdytä se ennen täytteen tekemistä.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita suklaan joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan vatkaten.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se suklaan joukkoon.

Puristele liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos suklaavaahtoon.

Kaada massa jäähtyneen mantelipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tarjoa valkosuklainen ylioppilaskakku raikkaiden marjojen tai hedelmien kera.

Vinkki!

Tee ylijääneistä valkuaisista säilyviä marenkeja. Puolita ohje ja tee kakku pienempään vuokaan, jos haluat 8 hengen kakun.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä