


Vaaleat piparit – perinteisten piparkakkujen blondit serkut
13 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 12 h 0 min
Vaaleat piparit valmistuvat ilman munaa. Voit tehdä vaikka kuusen muotoisia pipareita ja koristella ne paksulla pikeerillä ja pistaasirouheella.
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
Vaaleat piparit
150 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
1 dl
vaaleaa siirappia
6 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
piparkakkumaustetta
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
kuohukermaa
Vaaleat piparit – ohje:
- Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä seos.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kerma ja voi-sokeriseos. Sekoita taikina huolellisesti. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Anna piparitaikinan hieman lämmetä huoneenlämmössä ja kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi. Ota muotilla piparkakkuja leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 180 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla piparkakkujen koosta riippuen 6–10 minuuttia.
Vinkki!
Koristele vaaleasta taikinasta tehtyihin kuusipipareihin lumipeite paksulla pikeerillä. Ripottele reunoille pistaasirouhetta ja puolukkajauhetta. Katso pikeerin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat