Kotivinkki

Vaaleat piparit – perinteisten piparkakkujen blondit serkut

13 h 20 min
{
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
12 h
Vaaleat piparit valmistuvat ilman munaa. Voit tehdä vaikka kuusen muotoisia pipareita ja koristella ne paksulla pikeerillä ja pistaasirouheella.
MU
KA
0
0
Julkaistu 11.11.2022


Reseptin ainekset (noin 50 kpl)

  • 150 gvoita tai leivontamargariinia
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlvaaleaa siirappia
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkuohukermaa
Tulosta

Vaaleat piparit – ohje:

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kerma ja voi-sokeriseos. Sekoita taikina huolellisesti. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  3. Anna piparitaikinan hieman lämmetä huoneenlämmössä ja kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi. Ota muotilla piparkakkuja leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paista 180 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla piparkakkujen koosta riippuen 6–10 minuuttia.

Vinkki!

Koristele vaaleasta taikinasta tehtyihin kuusipipareihin lumipeite paksulla pikeerillä. Ripottele reunoille pistaasirouhetta ja puolukkajauhetta. Pikeerin ohjeen löydät täältä.

Kommentoi »