Vaaleat piparit – perinteisten piparkakkujen blondit serkut
13 h 20 min
{
Aktiivinen
1 h 20 minPassiivinen
12 h Vaaleat piparit valmistuvat ilman munaa. Voit tehdä vaikka kuusen muotoisia pipareita ja koristella ne paksulla pikeerillä ja pistaasirouheella.
MU
KA
0
Kuvat
Julkaistu 11.11.2022

Vaaleat piparit – perinteisten piparkakkujen blondit serkut
Reseptin ainekset (noin 50 kpl)
- 150 gvoita tai leivontamargariinia
- 2 dlsokeria
- 1 dlvaaleaa siirappia
- 6 dlvehnäjauhoja
- 1 rklpiparkakkumaustetta
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 dlkuohukermaa
Vaaleat piparit – ohje:
- Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä seos.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kerma ja voi-sokeriseos. Sekoita taikina huolellisesti. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Anna piparitaikinan hieman lämmetä huoneenlämmössä ja kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi. Ota muotilla piparkakkuja leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 180 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla piparkakkujen koosta riippuen 6–10 minuuttia.
Vinkki!
Koristele vaaleasta taikinasta tehtyihin kuusipipareihin lumipeite paksulla pikeerillä. Ripottele reunoille pistaasirouhetta ja puolukkajauhetta. Pikeerin ohjeen löydät täältä.

Piparkakkukranssi – syötävän suloinen koriste ilahduttaa myös lahjana
Meillä kotona

Piparkakkutalo – täydelliset ohjeet taikinasta kaavoihin ja kuorrutteisiin

Pehmeät piparkakut – perinteistä pehmeämmät piparit syntyvät vegaanisesti
Kotivinkki

Pikeeri
Maku

Piparipallot saavat lumipeitteen valkosuklaasta ja kookoksesta – herkuissa maistuu myös Daim-suklaa
Kotivinkki

Piparikuppikakut lumivalkoisella tuorejuustokuorrutteella – haukatessa herkun sisältä paljastuu yllätys!
Kotivinkki

Piparitiikerikakku – rakkaan kakkuklassikon jouluversiolla on piparinen sydän
Maku

Gluteeniton pipariblondie – nopea, helppo ja vaarallisen koukuttava jälkkäri
Meillä kotona