Maku

Vaahterasiirappi-porkkanakakku

2 h 15 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 15 min
Maistuisiko porkkanakakku uudella tavalla? Tämä porkkanakerroskakku saa rennon ilmeen, kun reunat jätetään kuorruttamatta ja aaltoilevan kuorrutteen päälle valutetaan tahmeaa vaahterasiirappia. Muscovadosokeri ja kookoshiutaleet tekevät porkkanaraasteen kanssa tästä kakusta supermehevän ja tuorejuustotäyte maustetaan herkulliseksi vaahterasiirapilla. Nam!
3.2
7
Julkaistu 11.5.2015


Reseptin ainekset (20 annosta)

Porkkanakakkupohjat

  • 300 gvoita
  • 6 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 2 dlmuscovadosokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlinkivääriä (jauhettua)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 500 gporkkanaa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 2 rklkookoshiutaleita

Vaahterasiirappitäyte

  • 150 gvoita (suolatonta, huoneenlämpöistä)
  • 1/2 dlvaahterasiirappia
  • 600 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 4 dltomusokeria

Koristeluun

  • 1 1/2 dlvaahterasiirappia
  • 1 rklkookoshiutaleita (tai lastuja, paahdettuna)
Tulosta

Vaahterasiirappi-porkkanakakku valmistuu näin:

  1. Voitele kaksi samankokoista irtopohjavuokaa (Ø 18–20 cm). Jauhota ne kookoshiutaleilla.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  3. Vatkaa munat ja sokerit kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula varovasti sekoittaen.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Kuori ja raasta porkkanat erittäin hienoksi esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
  5. Lisää taikinaan vuorotellen kuivat aineet, porkkanaraaste ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina kahteen vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia, kunnes pohjat saavat kauniin värin ja ovat tikulla testattaessa kypsiä.
  7. Anna pohjien jäähtyä hetki ja irrota ne vuoastaan ritilälle jäähtymään. Halkaise kumpikin pohja täysin jäähtyneenä kahdeksi kerrokseksi, niin että kakkulevyjä on yhteensä neljä.
  8. Valmista vaahterasiirappitäyte. Vatkaa kulhossa pehmeä voi ja vaahterasiirappi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa nopeasti tasaiseksi.
  9. Siirrä kuorrute jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta se jämäköityy.
  10. Nosta vadille alin kakkupohja. Levitä pohjalle noin viidesosa täytteestä. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sille täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki kerrokset ovat päällekkäin. Levitä loput täytteestä kakun päälle aaltoilevaksi. Jätä kakun reunat paljaiksi.
  11. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ennen tarjoamista, jolloin kakusta tulee erityisen mehevä.
  12. Viimeistele kakku vaahterasiirapilla. Mittaa vaahterasiirappi kattilaan. Keitä kokoon muutama minuutti, kunnes siirappi hieman sakeutuu. Ole tarkkana, että et keitä siirappia liian kovaksi.
  13. Valuta lämmin siirappi heti lusikan avulla kakun päälle. Viimeistele vaahterasiirappi-porkkanakakku kookoslastuilla.

Vinkki!

Kaipaatko reseptiä perinteiseen porkkanakakkuun? Ota talteen tämän huippumehevän porkkanakakun resepti!

7 kommenttia