Kotivinkki

Uppomunaleipä

15 min
0
0

Uppomunaleipä

Tee aamupalastasi astetta ihanampi ja valmista nopea uppomunaleipä.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pinaattimuhennos

  • 1salottisipuli
  • 1 rklvoita
  • 2 lsalaattipinaattia
  • 2 rklpinjansiemeniä

Uppomunat

  • 2 lvettä
  • 1 dlvalkoviinietikkaa
  • 4kananmunaa

Lisäksi

  • 1 dlmajoneesia
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 4isoa viipaletta paahtoleipää
  • 4siivua ilmakuivattua kinkkua
  • 2 dlsalaattipinaattia
  • ripaus sormisuolaa ja mustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa pannulla noin minuutti. Lisää huuhdeltu pinaatti. Anna kypsyä muutama minuutti. Lisää pinjansiemenet. Pidä lämpimänä.

2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka ja laske lämpötilaa niin, että vesi kuplii vielä. Riko 2 munaa eri kahvikuppeihin. Pyöritä vettä kattilassa kauhalla niin, että veteen syntyy pyörre, kaada muna kerrallaan varovasti kattilaan ja kypsennä 2–3 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt. Siirrä talouspaperille jäähtymään. Tee loput 2 munaa samoin.

3. Mausta majoneesi sitruunamehulla. Paahda leivät ja voitele majoneesilla. Jaa pinaatti leiville. Lisää kinkkua, salaattipinaattia ja lopuksi uppomuna. Mausta uppomunaleipä sormisuolalla ja mustapippurilla.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä