Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uppomunaleipä

15 min

Tee aamupalastasi astetta ihanampi ja valmista nopea uppomunaleipä.

26.5.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Pinaattimuhennos
1
salottisipuli
1 rkl
voita
2 l
salaattipinaattia
2 rkl
pinjansiemeniä
Uppomunat
2 l
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
4
kananmunaa
Lisäksi
1 dl
majoneesia
2 rkl
sitruunan mehua
4
isoa viipaletta paahtoleipää
4
siivua ilmakuivattua kinkkua
2 dl
salaattipinaattia
ripaus sormisuolaa ja mustapippuria

1. Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa pannulla noin minuutti. Lisää huuhdeltu pinaatti. Anna kypsyä muutama minuutti. Lisää pinjansiemenet. Pidä lämpimänä.

2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka ja laske lämpötilaa niin, että vesi kuplii vielä. Riko 2 munaa eri kahvikuppeihin. Pyöritä vettä kattilassa kauhalla niin, että veteen syntyy pyörre, kaada muna kerrallaan varovasti kattilaan ja kypsennä 2–3 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt. Siirrä talouspaperille jäähtymään. Tee loput 2 munaa samoin.

3. Mausta majoneesi sitruunamehulla. Paahda leivät ja voitele majoneesilla. Jaa pinaatti leiville. Lisää kinkkua, salaattipinaattia ja lopuksi uppomuna. Mausta uppomunaleipä sormisuolalla ja mustapippurilla.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt