Kotivinkki

Täytetty maalaisleipä

3 h 15 min
0
0

Täytetty maalaisleipä

Tuhti, täytetty leipä tainnuttaa nälän nopeasti. Yksittäisten sämpylöiden sijaan voi valmistaa kokonaisen, koverretun maalaisleivän. Tee leipä jo edellisenä iltana, niin se ehtii imeä itseensä hyviä makuja.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 palaa)

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h

1. Leikkaa leipä vaakatasossa puoliksi. Poista osa sisuksesta. Hiero leivän sisään valkosipulia. Valuta kaikille sisäpinnoille öljyä ja sitruunamehua.
 

2. Lado leivän sisään juusto, salami, kalkkuna ja tomaatit. Nosta kansi päälle. Kääri leipä tiiviisti kelmuun ja nosta lautaselle. Laita toinen lautanen päälle ja nosta vielä päälle paino, esimerkiksi maitopurkki. Laita täytetty leipä viileään vähintään 3 tunniksi. Leikkaa 6–8 osaan. Ylijääneen leipämassan voi paistaa salaattiin krutonkien sijaan tai kuivata ja jauhaa korppujauhoksi.

 Vink vink Voit myös loihtia leivän sisään tanakan tahnan lohesta. Se pitää täytetyn leivän mehevänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä