Kotivinkki

Täytetty maalaisleipä tainnuttaa nälän nopeasti – koverretun leivän sisältä löytyy salamia, kalkkunaa ja juustoa

3 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
3 h
Täytetty maalaisleipä korvaa yksittäiset evässämpylät mainiosti. Tee leipä jo edellisenä iltana, niin se ehtii imeä itseensä hyviä makuja.
0
0
Julkaistu: 5.4.2016


Ainekset (6-8 palaa)

  • 1maalaisleipä
  • 1valkosipulinkynsi
  • ¾ dloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 8reilua viipaletta maukasta juustoa (esim. Comtè tai Appenzeller)
  • 100 gsalamia
  • 100 gohutta kalkkunaleikkelettä
  • 1 prk (200/95 g)aurinkokuivattuja tomaatteja tai paahdettuja, säilöttyjä paprikoita
Tulosta

Täytetty maalaisleipä valmistetaan näin:

  1. Leikkaa leipä vaakatasossa puoliksi. Poista osa sisuksesta. Hiero leivän sisään valkosipulia. Valuta kaikille sisäpinnoille öljyä ja sitruunamehua.
  2. Lado leivän sisään juusto, salami, kalkkuna ja tomaatit. Nosta kansi päälle. Kääri leipä tiiviisti kelmuun ja nosta lautaselle. Laita toinen lautanen päälle ja nosta vielä päälle paino, esimerkiksi maitopurkki. Laita täytetty leipä viileään vähintään 3 tunniksi. Leikkaa leipä 6–8 osaan.

Vinkki!

  • Voit myös loihtia leivän sisään tanakan tahnan lohesta. Se pitää täytetyn leivän mehevänä.
  • Ylijääneen leipämassan voi paistaa salaattiin krutonkien sijaan tai kuivata ja jauhaa korppujauhoksi.

Kommentoi »