Kotivinkki

Lammas-fetapiirakat

1 h 40 min
0
2

Lammas-fetapiirakat

Turkkilaisvaikutteiset lammas-fetapiirakat on maustettu mintulla.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 4 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 10–12 dlvehnäjauhoja
  • ½ dloliiviöljyä

Piirakoiden täyte

  • 1sipuli
  • 200 glampaan jauhelihaa
  • ½ tlkuminaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 100 gfetajuustoa
  • tuoretta minttua

Voiteluun

  • ½ dloliiviöljyä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN25 min

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot nesteeseen vähitellen. Lisää viimeisen jauhoerän yhteydessä oliiviöljy. Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
2. Valmista täyte taikinan kohotessa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista sipulit läpikuultaviksi. Lisää jauheliha. Paista kypsäksi. Mausta kuminalla, suolalla ja mustapippurilla.
3. Jaa taikina neljään osaan jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinapaloista pitkulaiset, amerikkalaisen jalkapallon muotoiset piiraspohjat.
4. Jaa jäähtynyt täyte pohjien päälle. Jätä reunoille tilaa kaksi senttiä. Murenna fetajuusto päälle. Ripottele lammas-fetapiirakoiden pinnalle tuoretta minttua.
5. Taita piiraan pitkät reunat hieman sisäänpäin. Kierrä päät sykerölle. Anna kohota 15 minuuttia liinan alla.
6. Voitele lammas-fetapiirakat oliiviöljyllä. Pirskota öljyä myös täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä