Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lammas-fetapiirakat

1 h 40 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 25 min

Turkkilaisvaikutteiset lammas-fetapiirakat on maustettu mintulla.

26.2.2016
Reseptin ainekset
4 kpl
4 dl
vettä
25 g
hiivaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
10–12 dl
vehnäjauhoja
½ dl
oliiviöljyä
Piirakoiden täyte
1
sipuli
200 g
lampaan jauhelihaa
½ tl
kuminaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
100 g
fetajuustoa
tuoretta minttua
Voiteluun
½ dl
oliiviöljyä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot nesteeseen vähitellen. Lisää viimeisen jauhoerän yhteydessä oliiviöljy. Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 30 minuuttia. 2. Valmista täyte taikinan kohotessa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista sipulit läpikuultaviksi. Lisää jauheliha. Paista kypsäksi. Mausta kuminalla, suolalla ja mustapippurilla. 3. Jaa taikina neljään osaan jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinapaloista pitkulaiset, amerikkalaisen jalkapallon muotoiset piiraspohjat. 4. Jaa jäähtynyt täyte pohjien päälle. Jätä reunoille tilaa kaksi senttiä. Murenna fetajuusto päälle. Ripottele lammas-fetapiirakoiden pinnalle tuoretta minttua. 5. Taita piiraan pitkät reunat hieman sisäänpäin. Kierrä päät sykerölle. Anna kohota 15 minuuttia liinan alla. 6. Voitele lammas-fetapiirakat oliiviöljyllä. Pirskota öljyä myös täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt