Syvennä makua
Umamipulveri – sienestäjän maukas ihmesuola
10 min
Oletko jo kuullut umamipulverista? Kuivatuista sienistä, merisuolasta ja mausteista surautettu seos on kuin sienestäjän aromisuola. Herkkutatit ovat umamipulveriin täydellinen valinta, mutta muutkin kuivatut sienet sopivat makusuolan aineksiksi. Käytä sienipölyä ruokien maustamiseen ja viimeistelyyn.
Reseptin ainekset
1 annos
25 g
kuivattuja herkkutatteja
1 dl
merisuolaa
2 tl
kuivattua timjamia
1–2 tl
chilihiutaleita
½ tl
jauhettua mustapippuria
Umamipulveri – ohje:
- Pane kuivatut herkkutatit tehosekoittimen kulhoon. Lisää merisuola, kuivattu timjami, chilihiutaleet ja jauhettu mustapippuri.
- Aja ainekset pulverimaiseksi jauheeksi. Voit jauhaa sienet ja mausteet mahdollisimman hienoksi myös morttelissa.
- Säilytä suola tiiviissä purkissa.
- Ripottele sienisuolaa esimerkiksi salaatteihin, voileiville, avokadolle, tomaatille, paistetun munan päälle, lihalle tai kalalle. Paistetun metsäsienipaistoksen kanssa sienimaustesuola on superhyvää.
Vinkki!
Kurkkaa ohjeet myös sienten kuivaamiseen.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat