Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Syvennä makua

Umamipulveri – sienestäjän maukas ihmesuola

10 min

Oletko jo kuullut umamipulverista? Kuivatuista sienistä, merisuolasta ja mausteista surautettu seos on kuin sienestäjän aromisuola. Herkkutatit ovat umamipulveriin täydellinen valinta, mutta muutkin kuivatut sienet sopivat makusuolan aineksiksi. Käytä sienipölyä ruokien maustamiseen ja viimeistelyyn.

11.9.2024

Reseptin ainekset
1 annos
25 g
kuivattuja herkkutatteja
1 dl
merisuolaa
2 tl
kuivattua timjamia
1–2 tl
chilihiutaleita
½ tl
jauhettua mustapippuria

Umamipulveri – ohje:

  1. Pane kuivatut herkkutatit tehosekoittimen kulhoon. Lisää merisuola, kuivattu timjami, chilihiutaleet ja jauhettu mustapippuri.
  2. Aja ainekset pulverimaiseksi jauheeksi. Voit jauhaa sienet ja mausteet mahdollisimman hienoksi myös morttelissa.
  3. Säilytä suola tiiviissä purkissa.
  4. Ripottele sienisuolaa esimerkiksi salaatteihin, voileiville, avokadolle, tomaatille, paistetun munan päälle, lihalle tai kalalle. Paistetun metsäsienipaistoksen kanssa sienimaustesuola on superhyvää.

Vinkki!

Kurkkaa ohjeet myös sienten kuivaamiseen.

Sienikori täynnä sieniä. Sienestäjällä vihreä puseo ja punaiset saappaat
Sienten kuivaaminen on kätevä säilöntätapa. Kuivaa herkkutatit, haperot ja lampaankäävät viipaloituna ja mustatorvisienet, kantarellit ja suppilovahverot revittynä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt