0(0)
Tyrnisinappi – sinappi, tyrni ja lager ovat mitä mainioin makukombo!
Vegaaninen
20 min
Itse tehty tyrnisinappi toimii täydellisesti vaikkapa erilaisten makkaroiden kanssa. Sinappi säilyy jääkaapissa pari kuukautta.
17.11.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 dl
1 ps (200 g)tyrniä (pakaste)
2 dlsokeria
1 dllagerolutta
½ dlrypsiöljyä
2 tlmaissitärkkelystä
1 tlsuolaa
1½ dlsinappijauhetta

Tyrnisinappi – ohje:

  1. Sulata 2 dl marjoja mikrossa. Soseuta sauvasekoittimella. Kaada sose siivilään ja paseeraa kattilaan.
  2. Mittaa soseen sekaan sokeri, olut, öljy, tärkkelys ja suola. Sekoita hyvin.
  3. Kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee.
  4. Ota kattila levyltä. Sekoita sinappijauhe vispilällä joukkoon. Lisää loput marjat.
  5. Keitä vielä 5 minuuttia. Kaada sinappi steriloituun lasipurkkiin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.