


Tyrnisinappi – sinappi, tyrni ja lager ovat mitä mainioin makukombo!
20 min
Itse tehty tyrnisinappi toimii täydellisesti vaikkapa erilaisten makkaroiden kanssa. Sinappi säilyy jääkaapissa pari kuukautta.
Reseptin ainekset
4 dl
1 ps (200 g)
tyrniä (pakaste)
2 dl
sokeria
1 dl
lagerolutta
½ dl
rypsiöljyä
2 tl
maissitärkkelystä
1 tl
suolaa
1½ dl
sinappijauhetta
Tyrnisinappi – ohje:
- Sulata 2 dl marjoja mikrossa. Soseuta sauvasekoittimella. Kaada sose siivilään ja paseeraa kattilaan.
- Mittaa soseen sekaan sokeri, olut, öljy, tärkkelys ja suola. Sekoita hyvin.
- Kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee.
- Ota kattila levyltä. Sekoita sinappijauhe vispilällä joukkoon. Lisää loput marjat.
- Keitä vielä 5 minuuttia. Kaada sinappi steriloituun lasipurkkiin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat