Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tykkäätkö tiikerikakusta? Tätä tuplasti mehevämpää, suklaakuorrutettua tiikeritäytekakkua rakastat!

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Pyöräytä perinteisestä kahvipöydän leivonnaisesta hurmaava tiikeritäytekakku amerikkalaiseen tyyliin.

21.11.2017
Reseptin ainekset
n. 18 palaa
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
2 tl
leivinjauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
appelsiininkuorta raastettuna
1 rkl
appelsiinimehua
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
2–4 rkl
kermaa
Kostutus
n. ¾ dl
appelsiinimehua
Täyte ja kuorrutus
100 g
maitosuklaata
50 g
tummaa suklaata
225 g
huoneenlämpöistä voita
1
kananmunankeltuainen
5 dl
tomusokeria
1 ½ dl
kuohukermaa
Tarjoiluun
kirsikoita, vadelmia tai muita marjoja ja syötäviä kukkia

Tiikeritäytekakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20-senttiseen irtopohjavuokaan.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi, tasaiseksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään. Sekoita taikinaan puuhaarukalla.
  3. Ota taikinasta 2/3 erikseen. Sekoita siihen raastettu appelsiininkuori ja -mehu. Sekoita loppuun taikinaan kaakaojauhe. Lisää sen verran kermaa, että tumma taikina on suurin piirtein yhtä paksua kuin vaalea taikina.
  4. Lusikoi vuoan pohjalle vaaleaa ja tummaa taikinaa rennosti. Tee toinen kerros siten, että vaalealle taikinalle tulee tummaa ja päinvastoin. Voit halutessasi vetää veitsellä taikinoita hieman sekaisin.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota vuoka.
  6. Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta kevyesti mehulla.
  7. Valmista täyte. Rouhi ja sulata suklaat. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi ja keltuainen vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri muutamassa erässä, matalalla nopeudella vatkaten. Lisää joukkoon kerma ja vatkaa noin kolme minuuttia tai kunnes seos on kuohkeaa. Lisää jäähtynyt suklaa. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, laita se jääkaappiin, kunnes se on sopivan jähmeää levitettäväksi.
  8. Levitä kuorrutusta kakkupohjille. Nosta kakkupohjat päällekkäin. Levitä seosta lisää kakun päälle ja sivuille. Laita tiikeritäytekakku viileään vähintään tunniksi.
  9. Koristele tiikeritäytekakku halutessasi marjoilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki!

Kokeile myös ikisuosittua perinteisen tiikerikakun ohjetta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt