Tykkäätkö tiikerikakusta? Tätä tuplasti mehevämpää, suklaakuorrutettua tiikeritäytekakkua rakastat!
2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
2 h Pyöräytä perinteisestä kahvipöydän leivonnaisesta hurmaava tiikeritäytekakku amerikkalaiseen tyyliin.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.11.2017

Tykkäätkö tiikerikakusta? Tätä tuplasti mehevämpää, suklaakuorrutettua tiikeritäytekakkua rakastat!
Reseptin ainekset (n. 18 palaa)
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl appelsiininkuorta raastettuna
- 1 rkl appelsiinimehua
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2–4 rkl kermaa
Kostutus
- n. ¾ dl appelsiinimehua
Täyte ja kuorrutus
- 100 g maitosuklaata
- 50 g tummaa suklaata
- 225 g huoneenlämpöistä voita
- 1 kananmunankeltuainen
- 5 dl tomusokeria
- 1 ½ dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- kirsikoita, vadelmia tai muita marjoja ja syötäviä kukkia
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Tiikeritäytekakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20-senttiseen irtopohjavuokaan.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi, tasaiseksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään. Sekoita taikinaan puuhaarukalla.
- Ota taikinasta 2/3 erikseen. Sekoita siihen raastettu appelsiininkuori ja -mehu. Sekoita loppuun taikinaan kaakaojauhe. Lisää sen verran kermaa, että tumma taikina on suurin piirtein yhtä paksua kuin vaalea taikina.
- Lusikoi vuoan pohjalle vaaleaa ja tummaa taikinaa rennosti. Tee toinen kerros siten, että vaalealle taikinalle tulee tummaa ja päinvastoin. Voit halutessasi vetää veitsellä taikinoita hieman sekaisin.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota vuoka.
- Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta kevyesti mehulla.
- Valmista täyte. Rouhi ja sulata suklaat. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi ja keltuainen vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri muutamassa erässä, matalalla nopeudella vatkaten. Lisää joukkoon kerma ja vatkaa noin kolme minuuttia tai kunnes seos on kuohkeaa. Lisää jäähtynyt suklaa. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, laita se jääkaappiin, kunnes se on sopivan jähmeää levitettäväksi.
- Levitä kuorrutusta kakkupohjille. Nosta kakkupohjat päällekkäin. Levitä seosta lisää kakun päälle ja sivuille. Laita tiikeritäytekakku viileään vähintään tunniksi.
- Koristele tiikeritäytekakku halutessasi marjoilla ja syötävillä kukilla.
Valmistus vaihe vaiheelta

Tuplasuklaa-tiikerikakku
Maku

Tuplasuklaa-banaanikakku
Maku

Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!
Maku

Lakritsitiikerikakku – klassikkokakku mustilla lakuraidoilla
Kotivinkki

Cassis-suklaakakku
Maku

Appelsiini-suklaatäytekakku
Maku

Leopardikääretorttu – hauskat täplät villitsevät
Maku

Banaani-tiikerikakku – viidakon raidallinen kunkku
Maku