


Tuplasuklaa-banaanikakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min
Banaani-suklaakakku leivotaan parista ylikypsästä banaanista ja tuplasuklaasta: taikinaan lisätään reilu annos tummaa kaakaojauhetta ja suklaarouhetta. Lopputulos on ihanan mehevä. Nauti täyteläinen kakkupala esimerkiksi maitolasillisen kanssa!
Reseptin ainekset
8 viipaletta
Banaani-suklaakakku
2
ylikypsää banaania
125 g
voita
2 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
¼ tl
suolaa
½ tl
kanelia
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
100 g
tummaa suklaata
Banaani-suklaakakku – ohje:
- Kuori ja muussaa ylikypsät banaanit haarukalla. Sulata voi ja lisää se banaanisoseen joukkoon. Vatkaa mukaan fariinisokeri ja kananmunat.
- Sekoita eri kulhossa jauhot, ruokasooda, suola, kaneli ja kaakaojauhe. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita.
- Rouhi suklaa pieniksi paloiksi veitsellä. Sekoita suklaahiput taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla – kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa vartti. Ota kakku pois vuoasta ja tarjoile. Banaani-suklaakakku säilyy huoneenlämmössä hyvin peitettynä muutaman päivän.
Vinkki!
Ota talteen myös suosituin banaanikakkuohjeemme. Mehevässä kakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat