Tuplasuklaa-banaanikakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h
Kun kakkutaikinaan lisätään pari ylikypsää banaania, on lopputulos ihanan mehevä. Ihana tuplasuklaakakku syntyy reilusta annoksesta tummaa kaakaojauhetta ja suklaarouhetta. Nauti täyteläinen kakkupala maitolasillisen kanssa!

Reseptin ainekset 8 viipaletta
2 kplylikypsää banaania
125 gvoita
2 dlfariinisokeria
2 kplkananmunia
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlruokasoodaa
1/4 tlsuolaa
1/2 tlkanelia
1 dltummaa kaakaojauhetta
100 gtummaa suklaata
Kuori ja muussaa ylikypsät banaanit haarukalla. Sulata voi ja lisää se banaanisoseen joukkoon. Vatkaa mukaan fariinisokeri ja kananmunat.
Sekoita eri kulhossa jauhot, ruokasooda, suola, kaneli ja kaakaojauhe. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita.
Rouhi suklaa pieniksi paloiksi veitsellä. Sekoita suklaahiput taikinaan.
Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin tunti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla – kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.
Anna kakun jäähtyä vuoassa vartti. Ota kakku pois vuoasta ja tarjoile. Kakku säilyy huoneenlämmössä hyvin peitettynä muutaman päivän.