Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Terveisiä tuntureilta!

Tunturikakku – jouluinen kahvipöydän kakku mehevöitetään jogurtilla ja raikkailla puolukoilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tunturikakku on helppo maustekakku, joka sopii myös lahjaksi. Jogurtilla mehevöitetty kakku maustetaan jouluiseksi neilikalla, kanelilla ja kardemummalla. Viimeistele tunturikakku punaisella kuorrutteella!

14.11.2024
Reseptin ainekset
10 palaa
150 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
½ tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
½ tl
kardemummaa
200 g
maustamatonta jogurttia
2 dl
siirappia
½ dl
maitoa
2 dl
puolukoita (pakaste)
1 dl
rusinoita
Koristelu
1 dl
tomusokeria
2 rkl
puolukkajauhetta
½ dl
kuivattuja marjoja
2 rkl
koristerakeita

Tunturikakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (2 l). Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hetki.
  2. Yhdistä jauhot, sokeri, sooda ja mausteet kulhossa. Mittaa jogurtti toiseen kulhoon. Sekoita rasva, siirappi ja maito sekaan.
  3. Kaada nesteet kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää puolukat ja rusinat. Lusikoi taikina vuokaan.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunti. Laita kakun pinnalle leivinpaperi paistamisen loppuvaiheilla, jos kakun pinta alkaa tummua liikaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  5. Yhdistä tomusokeri ja marjajauhe kulhossa. Sekoita joukkoon 1 rkl vettä tai sitruunanmehua. Levitä tunturikakun päälle ja viimeistele koristerakeilla.

Vinkki!

Voit antaa tunturikakun myös lahjaksi. Paketoi kakku kokonaan jäähtyneenä. Lahjakakun voi kuorruttaa valmiiksi tai pakata koristelutarvikkeet mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt