


Tofua Brásin tapaan on portugalilaisen kotiruokaklassikon ihana grilliversio – nappaa vegaaninen resepti!
30 min
Bacalhau à Brás on perinteinen portugalilainen turskakasvispaistos, kotiruokien kotiruoka, johon tulee myös kananmunaa. Ruoan vegaaninen grilliversio tehdään kikhernejauhoista ja tofusta.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1½ dl
kikhernejauhoja
1 tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
vettä
2
perunaa
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
porkkanaa
½ (noin 125 g)
purjoa
½ (noin 250 g)
kesäkaali
4 + 4 rkl
oliiviöljyä
1 dl
oliiveja
Lisäksi
2 pkt (á 250 g)
marinoitua tofua
¼ pala (noin 300 g)
vesimelonia
1 nippu (noin 150 g)
retiisejä
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
savupaprika
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
suolaa
Tofua Brásin tapaan – ohje:
- Mittaa kulhoon kikhernejauhot ja mausteet. Lisää vesi muutamassa erässä. Sekoita ja anna turvota 2. vaiheen ajan.
- Kuori ja raasta perunat. Pane perunat keittiöharson sisään ja purista kuiviksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Suikaloi kaali.
- Kuumenna 4 rkl öljyä pannulla. Paista sipulia, valkosipulia ja purjoa hetki. Lisää perunat ja paista, kunnes ne ruskistuvat. Lisää loput kasvikset ja paista 5 minuuttia sekoittaen. Kumoa paistos taikinaan. Sekoita.
- Lisää pannulle öljyä ja levitä taikina pannulle (paista taikina tarvittaessa kahdessa erässä). Anna paistua niin, että pohja ruskistuu hieman ja taikina alkaa kuivahtaa. Sekoita lastalla munakokkelin tapaan, kunnes paistos on kypsä. Lisää oliivit.
- Kuivaa tofut, leikkaa isoiksi paloiksi. Viipaloi meloni ja halkaise retiisit. Yhdistä kulhossa öljy ja mausteet. Sivele seosta tofujen pintaan. Grillaa tofut molemmin puolin. Grillaa melonit ja retiisit nopeasti. Sivele pintaan mausteöljyä.
- Tarjoa paistos lämpimänä tofun, melonin ja retiisien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat