Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kattojen päällä on lunta

Tiramisutalokakku syntyy italialaisen jälkkäriklassikon, tiramisun malliin – joulupöydän hauska katseenvangitsija!

5 h 40 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 40 min

Tiramisutalokakku on joulupöydän päätähti! Runko rakentuu sokerikakkupohjasta, tilkkeeksi lusikoidaan mascarponea ja katto kootaan rapeista savoiardi-kekseistä.

29.11.2024
Reseptin ainekset
Noin 16–20 annosta
5
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
Lisäksi
2
leipävuokaa (à 1 l)
Kostutus
1 dl
vahvaa kahvia
2 rkl
mantelilikööriä (esim. Disaronno Amaretto)
Täyte
2 prk
mascarponejuustoa (à 250 g)
1 prk
vaniljarahkaa
2 rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
3 dl
kuohukermaa
1 prk
mascarponejuustoa
2 rkl
sokeria
Koristelu
noin ½ dl
nonparellipalloja tai koristerakeita
18 kpl
savoiardi-keksejä
2 rkl
tomusokeria

Tiramisutalokakku – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele nuolijalla tai vastaavalla tasaiseksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina kahteen kertakäyttöiseen leipävuokaan niin että toiseen tulee aavistus enemmän taikinaa. Kypsennä 175-asteisessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes pohjat tuntuvat kypsiltä puutikulla kokeiltaessa. Anna kakkujen jäähtyä vuoassa noin puoli tuntia. Irrota kakut ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.
  3. Yhdistä kylmä kahvi ja likööri kostutusliemeksi.
  4. Sekoita täytteen mascarponejuusto, vaniljarahka ja sitruunamehu keskenään.
  5. Leikkaa molemmat kakkupohjat kolmeen osaan. Laita korkeamman kakkupohjan alin levy suorakaiteen muotoiselle tarjoiluvadille ja kostuta kevyesti. Lusikoi puolet täytteestä pohjalle. Täytä samalla tavalla toinen kerros ja nosta viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta myös kansi.
  6. Täytä aavistuksen matalampi kakkupohja samalla tavalla esim. leivinpaperilla päällystetylle muoviselle työlaudalle. Peitä molemmat kakut elintarvikekelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  7. Muotoile matalammasta kakusta katto leikkaamalla se sahateräisellä veitsellä varovasti kolmion muotoon. Nosta katto paikalleen talon rungon päälle. Säästä kakun muotoilusta yli jääneet palat koristeluun.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja sokeri keskenään, kääntele noin puolet kermavaahdosta joukkoon. Levitä kuorrute kauttaaltaan talon päälle.
  9. Asettele nonparellit ikkunoiksi talon päätyihin. Paina savoiardi keksit vieri viereen katoksi. Lusikoi loppu kermavaahto tähtityllalla varustettuun pursotiinpussiin ja pursota talon korkeimpaan kohtaan harjaksi. Siivilöi tomusokeria kevyeksi lumipeitteeksi talon päälle.

Vinkki!

  • Korvaa mantelilikööri sekoittamalla 2 rkl kuumaa vettä, 2 tl sokeria ja 1–2 tippaa manteliaromia.
  • Voit pyöritellä katon muotoilusta yli jäävistä kakkupaloista cake pops tyyliset lumipallot talon pihamaalle. Jos kakkumassa ei muotoudu palloiksi, lisää tilkka mansikka- tai vadelmahilloa joukkoon ennen pyörittelyä. Pallot saavat valkoisen lumipeitteen tomusokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt