Kotivinkki

Timjami-sitruunakana

55 min
0
0

Timjami-sitruunakana

Tässä kanaherkussa maistuu reilusti timjami ja raikas sitruuna. Resepti sopii loistavasti noutopöytään.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kgmaissikananpojanfileitä tai broilerifileitä (nahallisina, jos onnistut saamaan)
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 25 gvoita
  • 2 tlsuolaa
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • 2 tlkuivattua timjamia

Sitruuna-timjamikastike

  • ½ dlsitruunamehua
  • ½ dljuoksevaa hunajaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ dltuoretta timjamia silputtuna
  • 1 tlsuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • pinnalle timjamia

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet lappeellaan olevalla veitsenterällä. Paista valkosipulinkynnet voissa kullanruskeiksi. Paista kanafileitä muutama kerrallaan valkosipulivoissa 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

2. Nosta fileet uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Työnnä isoimpaan fileeseen paistomittari. Nosta 125-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 68 astetta, eli noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna fileiden levätä 10 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

4. Viipaloi fileet ja asettele tarjoiluvadille. Kaada kastike sitruunakanan päälle ja koristele timjamilla.

Suosittelemme myös näitä

Sitrusbroileri

Jogurttimarinoitu broileri ja kurkkuraita

Helppo ja hyvä broileri-riisivuoka

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä