Kotivinkki

Timjami-sitruunakana

55 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen40 min
Tässä kanaherkussa maistuu reilusti timjami ja raikas sitruuna. Resepti sopii loistavasti noutopöytään.
4.67
1
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images


Ainekset

  • 1 kgmaissikananpojanfileitä tai broilerifileitä (nahallisina, jos onnistut saamaan)
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 25 gvoita
  • 2 tlsuolaa
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • 2 tlkuivattua timjamia

Sitruuna-timjamikastike

  • ½ dlsitruunamehua
  • 2–4 rkljuoksevaa hunajaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ dltuoretta timjamia silputtuna
  • 1 tlsuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • pinnalle timjamia
Tulosta

1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet lappeellaan olevalla veitsenterällä. Paista valkosipulinkynnet voissa kullanruskeiksi. Paista kanafileitä muutama kerrallaan valkosipulivoissa 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

2. Nosta fileet uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Työnnä isoimpaan fileeseen paistomittari. Nosta 125-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 68 astetta, eli noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna fileiden levätä 10 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

4. Viipaloi fileet ja asettele tarjoiluvadille. Kaada kastike sitruunakanan päälle ja koristele timjamilla.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4.67