4,6(20)
Timjami-sitruunakana
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Tässä kanaherkussa maistuu reilusti timjami ja raikas sitruuna. Resepti sopii loistavasti noutopöytään.
Julkaistu 7.4.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset
1 kgmaissikananpojanfileitä tai broilerifileitä (nahallisina, jos onnistut saamaan)
1–2valkosipulinkynttä
25 gvoita
2 tlsuolaa
½ tlrouhittua mustapippuria
2 tlkuivattua timjamia
Sitruuna-timjamikastike
½ dlsitruunamehua
2–4 rkljuoksevaa hunajaa
½ dloliiviöljyä
½ dltuoretta timjamia silputtuna
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
pinnalle timjamia

1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet lappeellaan olevalla veitsenterällä. Paista valkosipulinkynnet voissa kullanruskeiksi. Paista kanafileitä muutama kerrallaan valkosipulivoissa 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

2. Nosta fileet uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Työnnä isoimpaan fileeseen paistomittari. Nosta 125-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 68 astetta, eli noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna fileiden levätä 10 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

4. Viipaloi fileet ja asettele tarjoiluvadille. Kaada kastike sitruunakanan päälle ja koristele timjamilla.

Suosittelemme myös näitä

1 kommentti