


Meksiko kohtasi ryytimaan! Texmex-juurespelti on arki-iltojen rapea sankari
30 min
Kun texmex kohtaa ryytimaan, syntyy koko perheen uusi lempiruoka, texmex-juurespelti! Kotimaiset juurekset korvaavat maissilastut meksikolaisittain maustetussa nachopellissä.
Reseptin ainekset
4 annosta
Texmex-juurespelti
4
perunaa
2
porkkanaa
1 pieni
palsternakka
1
chili
4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tacomaustetta (esim. Santa Maria)
1 tlk (380/230 g)
mustapapuja
2 dl
raastettua cheddarjuustoa
Lisäksi
1
avokado
1
lime
1
punasipuli
1 rku
korianteria
Texmex-juurespelti – ohje:
- Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi, noin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka perunoiden kanssa samankokoisiksi. Hienonna chili.
- Laita juuresviipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja tacomauste. Levitä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Siivilöi pavut, lisää ne ja juustoraaste juuresten päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Lohko lime. Kuori ja hienonna sipuli ja korianteri. Lisää ne lämpimien juuresten päälle ennen tarjoilua.
Vinkki!
Ota talteen suosittu nachopellin ohje, joka on helppo muokata myös kasvisruokavalioon sopivaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat