Maku

Meksiko kohtasi ryytimaan! Texmex-juurespelti on arki-iltojen rapea sankari

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Kun texmex kohtaa ryytimaan, syntyy koko perheen uusi lempiruoka, texmex-juurespelti! Kotimaiset juurekset korvaavat maissilastut meksikolaisittain maustetussa nachopellissä.
KA
MA
GL
0
0
Julkaistu: 12.1.2022


Ainekset (4 annosta)

Texmex-juurespelti

  • 4perunaa
  • 2porkkanaa
  • 1 pienipalsternakka
  • 1chili
  • 4 rklrypsiöljyä
  • 2 rkltacomaustetta (esim. Santa Maria)
  • 1 tlk (380/230 g)mustapapuja
  • 2 dlraastettua cheddarjuustoa

Lisäksi

  • 1avokado
  • 1lime
  • 1punasipuli
  • 1 rkukorianteria
Tulosta

Texmex-juurespelti valmistuu näin:

  1. Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi, noin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka perunoiden kanssa samankokoisiksi. Hienonna chili.
  2. Laita juuresviipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja tacomauste. Levitä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  3. Siivilöi pavut, lisää ne ja juustoraaste juuresten päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
  4. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Lohko lime. Kuori ja hienonna sipuli ja korianteri. Lisää ne lämpimien juuresten päälle ennen tarjoilua.
Kommentoi »