Maku

Tattaririeskat

20 min
GL
MU
4.5
1

Tattaririeskat valmistuvat helposti ja sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Tarjoa mehevät rieskat mieluiten uunilämpiminä.
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 kpl)

  • 6 dltattarihiutaleita
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlruokasoodaa
  • 4 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 1,5 %) (tai piimää)
  • 1 kplporkkanaa (raastettuna)
  • 50 gmargariinia (rasvaa 60 %) (sulatettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jogurtti tai piimä, raaste ja sulatettu rasva ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikinasta 12 nokaretta leivinpaperoidulle uunipellille. Taputtele litteiksi rieskoiksi öljytyin käsin.

Paista tattaririeskat 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Jäähdytä tattaririeskoja hetki leivinliinalla peitettynä. Tarjoa ne lämpiminä.

MITÄ PIDIT?
4.5