Tätä herkkua voi syödä vaikka joka aamu! Maailman helpoin gluteeniton banaanileipä sekoitetaan vaivatta blenderissä
Gluteeniton
Maidoton
Sokeriton
Kasvis
Laktoositon
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h
Gluteeniton banaanileipä eli banana bread on paras tapa käyttää hedelmäkorin tummimmat banaanit. Makea leipä on superhelppo, sillä sen taikina surautetaan valmiiksi blenderissä vain minuutissa. Koska taikinaa ei vatkata, banaanileivän rakenne on kiinteä. Tämä terveellisempi, ilman valkoista sokeria leivottu leipä ei kaipaa pinnalleen kuin nokareen maapähkinävoita.

Reseptin ainekset 10
Taikina
3 banaania (kypsää, keskikokoista)
3munaa
1 dlmantelimaitoa
1/2 dloliiviöljyä
1/2 dlhunajaa
3 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
3 dlmantelijauhoja (esim. Risenta)
1 rkl psylliumjauhetta
2 tlleivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl piparkakkumaustetta
1/4 tl aitovaniljajauhetta
Päälle
1/2 dlpähkinöitä
1banaani
Viimeistely
1 rklvaahterasiirappia
Gluteeniton banaanileipä – ohje:
- Mittaa kaikki banaanileivän taikinan ainekset tehosekoittimen kannuun ja aja tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (tilavuus noin litran). Halkaise pinnalle tarkoitettu banaani pitkittäin puoliksi ja asettele taikinan pinnalle. Painele pinnalle myös pähkinöitä.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes leipä on tikulla kokeiltaessa kypsä ja pinnalta kullanruskea. Jos leipä tummuu liikaa, peitä se paiston loppuvaiheessa alumiinifoliolla.
- Sivele lämpimän leivän pinta vaahterasiirapilla. Leipä leikkaantuu parhaiten, kun se on saanut jäähtyä kunnolla.
Vinkki!
Banaanileipä säilyy jääkaapissa ainakin neljä päivää.