Maku

Tätä herkkua voi syödä vaikka joka aamu! Maailman helpoin gluteeniton banaanileipä sekoitetaan vaivatta blenderissä

1 h 10 min
GL
MA
SO
3.79
1

Gluteeniton banaanileipä eli banana bread on paras tapa käyttää hedelmäkorin tummimmat banaanit. Makea leipä on superhelppo, sillä sen taikina surautetaan valmiiksi blenderissä vain minuutissa. Koska taikinaa ei vatkata, banaanileivän rakenne on kiinteä. Tämä terveellisempi, ilman valkoista sokeria leivottu leipä ei kaipaa pinnalleen kuin nokareen maapähkinävoita.
Tulosta
Kuvat Jasmin Raitakari

Ainekset (10)

Taikina

  • 3 banaania (kypsää, keskikokoista)
  • 3munaa
  • 1 dlmantelimaitoa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlhunajaa
  • 3 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
  • 3 dlmantelijauhoja (esim. Risenta)
  • 1 rkl psylliumjauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1/4 tl aitovaniljajauhetta

Päälle

  • 1/2 dlpähkinöitä
  • 1banaani

Viimeistely

  • 1 rklvaahterasiirappia

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h
MITÄ PIDIT?
3.79