


Suklaiset piparijemmat – jos rakastat tahmeaa piparitaikinaa, nämä namit ovat sinulle!
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Suolaisen suklaakerroksen alla piilee tahmean mausteinen pipariyllätys. Sormisuola ja kukkaströsseli pukevat piparkakun makuiset makeiset juhla-asuun.
Reseptin ainekset
24 kpl
100 g
voita
1 dl
tummaa siirappia
1 dl
sokeria
1 rkl
piparkakkumaustetta
¼ tl
suolaa
3 ½ dl (150 g)
mantelijauhetta
Lisäksi
200 g
tummaa suklaata
1 tl
sormisuolaa
1 rkl
kukkaströsseleitä tai kuivattuja syötäviä kukkia
Suklaiset piparijemmat – ohje:
- Kiehauta kattilassa voi, siirappi, sokeri, piparkakkumauste ja suola. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 3–4 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita joukkoon mantelijauhe. Muotoile taikina kelmun päälle pötköksi ja kääri kelmuun. Siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Jaa taikina 24 palaan (à 20 g). Pyörittele palloiksi ja pane leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Tökkää haarukka varovasti piparipalloon ja kasta pallo suklaaseen. Napauta haarukkaa kulhon reunaan, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Irrota haarukka varovasti ja pane pallo takaisin leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Tee samoin loput pallot.
- Ripottele pallojen pinnalle sormisuolaa ja kukkaströsseleitä tai murennettuja kuivakukkia. Anna jähmettyä jääkaapissa. Piparijemmat säilyvät suljetussa rasiassa jääkaapissa noin viikon, jos kukaan ei löydä niitä sitä ennen.
Vinkki!
Saat piparijemmoista vegaaniset vaihtamalla voin vegaaniseen margariiniin ja valitsemalla vegaanisen suklaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat