


Tee itse trendiherkku Franui-suklaavadelmat – tarvitset vain 3 raaka-ainetta!
Suklaalla päällystetyistä pakastevadelmista tuli ensin Espanjassa ja myöhemmin koko Euroopassa trendi-ilmiö, joka tyhjensi kauppojen hyllyt. Herkku on helppo tehdä myös itse. Parhaiten se onnistuu kotimaisista vadelmista.
Franui-vadelmat hurmaavat sosiaalisessa mediassa, mutta tiesitkö, mistä ne tulevat? Franui on herkku, jossa pakastevadelmat on kuorrutettu kahdella suklaakerroksella: ensin valkoisella ja sen jälkeen maito- tai tummalla suklaalla. Naposteltavat ovat nousseet somehitiksi visuaalisen ulkonäkönsä ja herkullisen makuyhdistelmänsä ansiosta.
Vaikka tuotteita myydään Euroopassa Espanjan alkuperämerkinnällä, Franui-vadelmat kehitettiin jo vuonna 2013 Patagoniassa, Argentiinassa. Herkun keksi perheyritys Rapanui, jonka juuret ovat italialaisessa suklaaperinteessä. Euroopan markkinoille Franui saapui vasta myöhemmin, ja nykyisin tuotanto sijaitsee Valenciassa. Suomessakin tuotteita on nähty ruokakauppojen pakastealtaissa, mutta suosionsa vuoksi ne ovat usein loppuunmyytyjä. Franui-huuman innoittamana moni kokeilee nyt myös kotitekoisia versioita: vadelmia ja suklaata tarvitaan vain vähän, mutta lopputulos on herkullinen.
Suklaavadelmat – ohje:
- Sulata valkosuklaa ja kasta jäinen vadelma suklaassa haarukan avulla. Nosta leivinpaperin päälle kovettumaan. Siirrä kaikki vadelmat lopuksi pakastimeen.
- Sulata tumma suklaa ja kasta valkosuklaalla päällystetyt vadelmat suklaassa. Nosta leivinpaperin päälle kovettumaan ja siirrä lopuksi pakastimeen. Nauti jäisinä tai hieman sulaneina.
Vinkki!
Ota sulamaan vadelmia aina sen verran kuin haluat kerralla syödä. Vadelmat säilyvät tiiviissä rasiassa pakastimessa muutamia viikkoja.