


Sulaa suklaata
Suklaaganache – helppo suklaakuorrute valmistuu vain kahdesta aineksesta
Suklaaganache on samettisen pehmeä ja täyteläinen suklaakreemi, joka sopii erilaisten leivonnaisten kuorrutteeksi, täytteeksi tai koristeluun. Perusreseptiin tarvitaan kaksi ainesta: suklaa ja kuohukerma.
Reseptin ainekset
200 g
tummaa suklaata (voit käyttää myös maito- tai valkosuklaata)
2 dl
kuohukermaa
Suklaaganache – ohje:
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon.
- Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen, mutta älä anna sen kiehua.
- Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle.
- Anna seoksen seisoa noin 5 minuuttia.
- Sekoita lusikalla varovasti, kunnes suklaa ja kerma ovat täysin sekoittuneet. Valmis suklaaganache on tasaista ja kiiltävää.
Paras suklaaganache – näillä vinkeillä onnistut!
- Vähennä kerman määrää, jos haluat paksumman ganachen, joka sopii esimerkiksi kakun täytteeksi tai kuorrutteeksi.
- Lämmitä hieman lisää kermaa joukkoon, jos haluat ohuemman seoksen, jota voi käyttää esimerkiksi kakun tai leivoksen päälle valeltuna kuorrutteena.
- Perinteisessä suklaaganachessa on vain suklaata ja kuohukermaa, mutta voilla ja glukoosisiirapilla pystyy muuttamaan seoksen rakennetta. Voi tekee ganachesta sileämpää, pehmeämpää ja täyteläisempää, jolloin se soveltuu paremmin esimerkiksi kuorrutteeksi kakkujen pinnalle tai konvehtien täytteeksi. Glukoosisiirapilla saa ganacheen lisää kiiltoa. Se tekee seoksesta myös tasaisemman ja hieman joustavamman, jolloin sitä on helpompi levittää tai kaataa leivonnaisen päälle.
- Halutessasi voit maustaa ganachen esimerkiksi vaniljalla, liköörillä tai makuaromilla.
- Jos haluat kuohkeaa suklaaganachea, jäähdytä seosta jääkaapissa noin tunti ja vaahdota sen jälkeen sähkövatkaimen avulla.
- Valmiin suklaaganachen voi käyttää eri tavoilla: pursottamalla, palettiveitsellä levittämällä tai nostelemalla valumia lusikalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat