Maku

Suklaa-mansikkakakku

35 min
4
0

Suklaa-mansikkakakku

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 420 gkakkuaineseosta (Kungsörnen)
  • 50 gsuklaata (rouhittuna)
  • 2 1/4 dlvettä

Pinnalle

  • 5 dlmansikoita
  • 1/2 dltomusokeria

Tarjoiluun

  • 4 dlvaniljakastiketta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN25 min

Kaada suklaakakkuaines ja rouhittu suklaa kulhoon. Lisää vesi ja sekoita. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 23–25 cm irtopohjavuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi.
Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Halkaise puhdistetut mansikat ja levitä ne kakun päälle. Siivilöi ohut kerros tomusokeria pinnalle. Tarjoa kakku kevyesti vatkatun vaniljakastikkeen tai -jogurtin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä