


Herkkuja äidille
Suklaa-mansikkakakku – helppo ja mehevä suklaakakkupohja syntyy kahden vuoan tekniikalla, eikä kaipaa edes kostutusta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Helppo suklaa-mansikkakakku syntyy nopeasti, kun paistat taikinan kahdessa vuoassa. Meheviä pohjia ei tarvitse kostuttaa ollenkaan. Hyödynnä kakun täytteessä valmiita maito- ja hillohyllyn tuotteita.
Reseptin ainekset
10 annosta
Suklaakakkupohja
½ dl
kaakaojauhetta
½ dl
vettä
225 g
leivontamargariinia tai voita
4
munaa
3½ dl
vehnäjauhoja
2½ dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (200 g)
vaniljakreemiä
½ prk (100 g)
mansikkarahkaa
3 rkl
limecurdia
Lisäksi
1 dl
vispikermaa
2 rkl
vaniljakreemijauhetta
1 rs (500 g)
mansikoita
Suklaa-mansikkakakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota kaksi kakku- tai irtopohjavuokaa (Ø 20 cm).
- Mittaa kaakaojauhe ja vesi kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä hetki. Sulata rasva esimerkiksi mikrossa.
- Riko munat kulhoon. Lisää jauhot, sokeri, leivinjauhe ja rasva joukkoon. Vatkaa ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita kaakao-vesiseos lopuksi taikinaan.
- Jaa taikina vuokiin. Paista kaksi vuokaa vierekkäin 180 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia. Ota kakut uunissa, anna jäähtyä hetki vuoissa. Kumoa kakut ritilälle ja täytä kokonaan jäähtyneinä.
- Sekoita vaniljakreemi, rahka ja limetahna. Levitä täyte kakkupohjien väliin, täytettä saa olla reilusti.
- Vatkaa kerma ja vaniljakreemijauhe kiinteäksi vaahdoksi. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat viipaleiksi. Kuorruta kakku kermalla ja koristele mansikoilla. Tarjoa loput mansikat kakun kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat