Maku

Suklaa-mansikkakakku

35 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
25 min
Suklaa-mansikkakakku on valmista reilussa puolessa tunnissa. Nopeuden lisäksi sen leipominen onnistuu vain muutaman raaka-aineen avulla. Kokeile kerran, ja saatat jäädä koukkuun!
4
0
Julkaistu: 3.5.2018


Ainekset (6 annosta)

  • 420 gkakkuaineseosta (Kungsörnen)
  • 50 gsuklaata (rouhittuna)
  • 2 1/4 dlvettä

Pinnalle

  • 5 dlmansikoita
  • 1/2 dltomusokeria

Tarjoiluun

  • 4 dlvaniljakastiketta
Tulosta

Suklaa-mansikkakakku valmistuu näin:

  1. Kaada suklaakakkuaines ja rouhittu suklaa kulhoon. Lisää vesi ja sekoita.
  2. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 23–25 cm irtopohjavuokaan.
  3. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
  4. Halkaise puhdistetut mansikat ja levitä ne kakun päälle. Siivilöi ohut kerros tomusokeria pinnalle.
  5. Tarjoa suklaa-mansikkakakku kevyesti vatkatun vaniljakastikkeen tai -jogurtin kanssa.
Kommentoi »