4,1(12)
Suklaa-banaanikakku ja maapähkinäkuorrute (Banana Bread with Peanut Butter Icing)
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Ihana suklaa-banaanikakku on todellinen amerikkalainen unelma! Kunnon runsas maapähkinäkuorrutus tekee kakusta ihanan herkun.
Julkaistu 23.10.2013
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
100 gvoita (pehmeää)
2 1/2 dlsokeria
2munaa
2banaania (kypsää)
3 dlvehnäjauhoja
100 gmaitosuklaata
1 tlruokasoodaa
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 dlkuohukermaa
Maapähkinäkuorrute
1 1/2 dlsokeria
60 gvoita
100 gmaapähkinälevitettä (1 1/3 dl)
100 gtuorejuustoa
1/2 dltomusokeria
1/2 tlvaniljasokeria

Suklaa-banaanikakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää muusatut banaanit.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, rouhittu suklaa, sooda ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon kerma.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista suklaa-banaanikakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku vaikuttaa tikulla kokeiltaessa kypsältä. Jäähdytä ritilällä.
  4. Vatkaa sokeri ja pehmeä voi kulhossa kuohkeaksi. Lisää maapähkinälevite ja vatkaa hetki.
  5. Lisää loput ainekset ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Siirrä tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin.
  6. Pursota tai levitä maapähkinäkuorrute jäähtyneen suklaa-banaanikakun päälle.
  7. Koristele suklaa-banaanikakku halutessasi suolapähkinöillä ja suklaalastuilla.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.