Maku

Suklaa-banaanikakku ja maapähkinäkuorrute (Banana Bread with Peanut Butter Icing)

1 h 5 min
4.1
3

Suklaa-banaanikakku ja maapähkinäkuorrute (Banana Bread with Peanut Butter Icing)

Ihana suklaa-banaanikakku on todellinen amerikkalainen unelma! Kunnon runsas maapähkinäkuorrutus tekee kakusta ihanan herkun.
Teksti Filip Forsberg, Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 kplbanaania (kypsää)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 100 gmaitosuklaata
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlkuohukermaa

Maapähkinäkuorrute

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 60 gvoita
  • 100 gmaapähkinälevitettä (1 1/3 dl)
  • 100 gtuorejuustoa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1/2 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää muusatut banaanit.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, rouhittu suklaa, sooda ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon kerma.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista suklaa-banaanikakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku vaikuttaa tikulla kokeiltaessa kypsältä. Jäähdytä ritilällä.

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi kulhossa kuohkeaksi. Lisää maapähkinälevite ja vatkaa hetki.

Lisää loput ainekset ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Siirrä tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin.

Pursota tai levitä maapähkinäkuorrute jäähtyneen suklaa-banaanikakun päälle.

Koristele suklaa-banaanikakku halutessasi suolapähkinöillä ja suklaalastuilla.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä