Kotivinkki

Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät

30 min
0
0

Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät

Lempeä mannapuuro muuttuu pienellä vaivalla luksusherkuksi. Keitä se tällä kertaa spelttimannasta, paista päälle karamellisoidut päärynänviipaleet ja rouhi puuron päälle myös pistaasipähkinöitä. Ja tee herkkua reilu annos, sillä tätä halutaan lisää!
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 ½ dlvettä
  • 2 ½ dlmaitoa
  • ½ tljauhettua kardemummaa
  • ¾ dlspelttimannaa
  • ripaus suolaa

Karamellisoidut päärynät

  • 2päärynää (mieluiten Conferencelajike)
  • 1 rklvoita
  • ½ dlfariini- tai muscovadosokeria
  • 1 ½ rklsitruunamehua

Lisäksi

  • ½ dlkuorittuja pistaasipähkinöitä (suolalla tai ilman)
  • mantelimaitojuomaa tai maitoa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

1. Valmista ensin karamellisoidut päärynät. Leikkaa päärynät poikittain viipaleiksi ja poista siemenkodat. Sulata voi, sokeri ja sitruunamehu paistinpannulla. Anna kiehahtaa. Laita päärynäviipaleet pannulle ja paista 2–3 minuuttia, kunnes hedelmät hiukan pehmenevät. Anna jäähtyä.

2. Rouhi pähkinät.

3. Kuumenna vesi ja maito kattilassa kiehuvaksi. Mausta kardemummalla ja vatkaa sekaan mannasuurimot. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen (tarkista kypsennysaika suurimoiden pakkauksesta). Mausta suolalla.

4. Jaa puuro kulhoihin ja nostele päälle päärynäviipaleet. Koristele pistaasipähkinärouheella ja tarjoa maidon kanssa.

Suosittelemme myös näitä:

Puuro x 3

Tuorepuuro chia-siemenistä ja kookosmaidosta

Kolmen marjan vispipuuro

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä