Maku

Sitruunajuustokakku valkosuklaapohjalla

4 h 20 min
3.8
2

Sitruunajuustokakku valkosuklaapohjalla

Lemon curdilla ja sitruunalla maustettu hyydytetty juustokakku sopii hyvin yhteen makean valkosuklaapohjan kanssa.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 40 gvalkosuklaata
  • 50 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 400 gtuorejuustoa
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 3/4 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1 kplsitruunan raastettu kuori (luomu)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 4 kplliivatelehteä

Lisäksi

  • 2 rklsitruunatahnaa (lemon curd)

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Valmista ensin pohja. Ota muna ajoissa huoneenlämpöön ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa, anna hieman jäähtyä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. 

Sekoita muna voin ja suklaan sekaan tasaisesti, lisää sitten jauhoseos ja sekoita kunnes seos on sileää. Kaada leivinpaperilla vuoratun, 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja tasoita. 

Paista uunissa n. 10-15 minuuttia tai kunnes pohja on hieman saanut väriä. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Pese sitruunan kuori ja purista mehu. 

Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sitruunarahka, lemon curd ja sitruunan raastettu kuori sileäksi.

Lämmitä sitruunan mehu kiehuvan kuumaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita ne yksi kerrallaan sitruunamehun joukkoon. Varo jättämästä klimppejä! 

Kaada neste tuorejuuston sekaan ohuena nauha samalla vatkaten. 

Levitä jäähtyneen pohjan päälle vielä lemon curdia ja kaada sitten täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. 

Ota huoneenlämpöön hieman ennen tarjoamista, koristele esimerkiksi pensasmustikoilla.

Vinkki!

- Jos haluaa siistin reunan juustokakkuun, kannattaa käyttää vuoan reunojen ja kakun välissä kakkukaupoissa myytävää reunakalvoa.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä