Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunajuustokakku valkosuklaapohjalla

4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min

Lemon curdilla ja sitruunalla maustettu hyydytetty juustokakku sopii hyvin yhteen makean valkosuklaapohjan kanssa.

8.3.2015
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
40 g
valkosuklaata
50 g
voita
1 kpl
munaa
1 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
leivinjauhetta
Täyte
400 g
tuorejuustoa
200 g
sitruunarahkaa
3/4 dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
1 kpl
sitruunan raastettu kuori (luomu)
1/2 dl
sitruunamehua
4 kpl
liivatelehteä
Lisäksi
2 rkl
sitruunatahnaa (lemon curd)

Valmista ensin pohja. Ota muna ajoissa huoneenlämpöön ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa, anna hieman jäähtyä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. 

Sekoita muna voin ja suklaan sekaan tasaisesti, lisää sitten jauhoseos ja sekoita kunnes seos on sileää. Kaada leivinpaperilla vuoratun, 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja tasoita. 

Paista uunissa n. 10-15 minuuttia tai kunnes pohja on hieman saanut väriä. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Pese sitruunan kuori ja purista mehu. 

Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sitruunarahka, lemon curd ja sitruunan raastettu kuori sileäksi.

Lämmitä sitruunan mehu kiehuvan kuumaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita ne yksi kerrallaan sitruunamehun joukkoon. Varo jättämästä klimppejä! 

Kaada neste tuorejuuston sekaan ohuena nauha samalla vatkaten. 

Levitä jäähtyneen pohjan päälle vielä lemon curdia ja kaada sitten täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. 

Ota huoneenlämpöön hieman ennen tarjoamista, koristele esimerkiksi pensasmustikoilla.

Vinkki! Jos haluaa siistin reunan juustokakkuun, kannattaa käyttää vuoan reunojen ja kakun välissä kakkukaupoissa myytävää reunakalvoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt