Maku

Sitruunainen tiramisu

2 h 20 min
5
0

Sitruunainen tiramisu

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta

Liköörisiirappi

  • 1/2 dlsitruslikööriä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 3/4 dlvettä
  • 1/2 dlsokeria
  • 400 gsavoiardikeksejä (26 kpl)

Koristeluun

  • 2 rklkaakaojauhetta

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu joukkoon useassa erässä.
Vaahdota valkuaiset ja lisää ne varovasti nostellen seokseen.
Sekoita kattilassa likööri, sitruunamehu, vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään.
Kostuta keksit toiselta puolelta likööriliemessä ja lado niitä 2 litran vuokaan kerroksittain juustomassan kanssa. Jätä päällimmäiseksi kerros juustomassaa. Halutessasi voit tehdä tiramisun pienempiin vuokiin tai leikata terävällä veitsellä annospaloja tarjolle nostettaessa.
Nosta tiramisu jääkaappiin kylmään vähintään 2–3 tunniksi tai yön yli.
Siivilöi juuri ennen tarjoamista pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta. Tarjoa tiramisun kanssa pienet kupilliset vahvaa espressoa tai tummapaahtoista kahvia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä