Reseptin ainekset 6 annosta
3 kplmunaa
1 dlsokeria
2 tlvanilliinisokeria
250 gmascarponejuustoa
2 rklsitruunamehua
1 rklsitruunankuoriraastetta
Liköörisiirappi
1/2 dlsitruslikööriä
1/2 dlsitruunamehua
3/4 dlvettä
1/2 dlsokeria
400 gsavoiardikeksejä (26 kpl)
Koristeluun
2 rklkaakaojauhetta
Sitruunatiramisu – ohje:
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu joukkoon useassa erässä.
- Vaahdota valkuaiset ja lisää ne varovasti nostellen seokseen.
- Sekoita kattilassa likööri, sitruunamehu, vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään.
- Kostuta keksit toiselta puolelta likööriliemessä ja lado niitä 2 litran vuokaan kerroksittain juustomassan kanssa. Jätä päällimmäiseksi kerros juustomassaa. Halutessasi voit tehdä tiramisun pienempiin vuokiin tai leikata terävällä veitsellä annospaloja tarjolle nostettaessa.
- Nosta tiramisu jääkaappiin kylmään vähintään 2–3 tunniksi tai yön yli.
- Siivilöi juuri ennen tarjoamista pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta. Tarjoa tiramisun kanssa pienet kupilliset vahvaa espressoa tai tummapaahtoista kahvia.
Katso täältä suosittu perinteisen tiramisun resepti!