


Sitruunainen tiramisu
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
3 kpl
munaa
1 dl
sokeria
2 tl
vanilliinisokeria
250 g
mascarponejuustoa
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sitruunankuoriraastetta
Liköörisiirappi
1/2 dl
sitruslikööriä
1/2 dl
sitruunamehua
3/4 dl
vettä
1/2 dl
sokeria
400 g
savoiardikeksejä (26 kpl)
Koristeluun
2 rkl
kaakaojauhetta
Sitruunatiramisu – ohje:
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu joukkoon useassa erässä.
- Vaahdota valkuaiset ja lisää ne varovasti nostellen seokseen.
- Sekoita kattilassa likööri, sitruunamehu, vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään.
- Kostuta keksit toiselta puolelta likööriliemessä ja lado niitä 2 litran vuokaan kerroksittain juustomassan kanssa. Jätä päällimmäiseksi kerros juustomassaa. Halutessasi voit tehdä tiramisun pienempiin vuokiin tai leikata terävällä veitsellä annospaloja tarjolle nostettaessa.
- Nosta tiramisu jääkaappiin kylmään vähintään 2–3 tunniksi tai yön yli.
- Siivilöi juuri ennen tarjoamista pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta. Tarjoa tiramisun kanssa pienet kupilliset vahvaa espressoa tai tummapaahtoista kahvia.
Katso täältä suosittu perinteisen tiramisun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat