Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Sienifanin uusi suosikkiruoka

Sienicarbonara – tutun pastaruoan sieniversio on täyteläinen umamipommi

30 min

Sienicarbonara on kasvisversio italialaisesta pasta carbonarasta. Täyteläisen maun salaisuus on tuoreiden ja kuivien sienten yhdistelmässä. Paistetut portobellot ja herkkusienet maustetaan kuivatulla herkkutatilla superumamiseksi.

30.10.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1 rs (250 g)
portobelloja
1 rs (200 g)
herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
oksa rosmariinia
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
jauhettuja kuivattuja herkkutatteja
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
4
munaa (huoneenlämpöistä)
4 dl
parmesaani- tai pecorinojuustoa raasteena
1–2 dl
pastan keitinvettä
Lisäksi
400 g
spagettia
3 l
vettä
2 tl
suolaa

Sienicarbonara – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista sieniviipaleita ja sipuleita 10 minuuttia. Lisää kuivattua herkkutattia, rosmariinia ja vettä, keitä neste kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sienipaistos sivuun.
  2. Kuumenna vesi kattilassa, lisää suola ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Riko munat kulhoon. Lisää juusto ja sekoita.
  4. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta. Laita pasta takaisin kattilaan, lisää sienipaistos ja munaseos. Sekoita voimakkaasti ja lisää samalla keitinvettä pienissä erissä sen verran, että juusto sulaa ja muodostaa kananmunan kanssa vaalean kastikemaisen pinnan pastalle. Tarjoa heti.

Vinkit!

  • Kokeile erilaisia sienikomboja kasvatetuilla ja metsän sienillä. Esimerkiksi kuivatut mustatorvisienet tai suppilovahverot antavat oman makusäväyksensä.
  • Katso myös perinteisen pasta carbonaran ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt