
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gahvenia (fileinä)
- 1/4 tlsuolaa
- 4 kplmunaa
- 1 dlkevytmaitoa
- 3 rklruohosipulia (silputtuna)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria
- 4 kplruisleipäviipaletta
- 1 1/2 rklvoita
- 1 kplkeräsalaattia
Ripottele ahvenfileille suolaa ja anna maustua puolisen tuntia. Kuivaa fileet talouspaperiin ja savusta niitä savustuslaatikossa 3–5 minuuttia fileiden koosta riippuen. Jäähdytä fileet.
Riko munat kulhoon ja lisää maito, ruohosipuli ja mausteet. Sekoita munien rakenne rikki, mutta älä vatkaa kokkeliseosta. Mitä vähemmän lisäät nestettä, sitä kiinteämpää kokkelista tulee. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada kokkeliseos kattilaan ja kokoa hyytynyttä munaseosta reunoilta keskelle. Älä anna seoksen ruskistua.
Nosta kevyesti voilla voidellut leivänpalat lautasille ja pane salaatinlehdet leiville. Jaa haalea munakokkeli leipien päälle ja nosta vielä savustetut ahvenfileet munakokkelin päälle.
•Tarjoa savuahven-munakokkelileipien ruokajuomaksi kivennäisvettä tai olutta.