Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Saaristolaisleipä auringonkukansiemenillä

3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min

Auringonkukansiemenet tuovat mukavaa purutuntumaa tähän muuten perinteisellä tavalla valmistettavaan saaristolaisleipään. Suosittelemme kokeilemaan!

Reseptin ainekset
3 kpl
8 dl
piimää
100 g
hiivaa
2 rkl
suolaa
2 dl
siirappia
250 g
ruismallasta
4 dl
ruisjauhoja
2 dl
auringonkukansiemeniä
9 dl
vehnäjauhoja
Sivelyyn
2 rkl
siirappia
2 rkl
vettä
  1. Lämmitä piimä tai mehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, maltaat (4 dl), ruisjauhot sekä auringonkukansiemenet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Ripottele taikinalle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.
  3. Nujerra taikina ja jaa se voideltuihin leipävuokiin tai alumiinivuokiin. Anna leipien kohota peitettyinä noin tunti.
  4. Paista leipiä 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kun leivät ovat olleet uunissa noin puoli tuntia, sivele niiden pinnat siirapin ja veden seoksella.
  5. Jäähdytä valmiit leivät liinan alla.

Vinkki!

Ota talteen myös herkullisen, appelsiinimehulla mehevöitetyn saaristoleivän resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt