Maku

Saaristolaisleipä auringonkukansiemenillä

3 h 20 min
MU
4.43
4

Auringonkukansiemenet tuovat mukavaa purutuntumaa tähän muuten perinteisellä tavalla valmistettavaan saaristolaisleipään. Suosittelemme kokeilemaan!
Tulosta
Teksti Caroline Gullström
Kuvat Pirkanmaan ammattikorkeakoulun ruoka ja media -kurssin opiskelijat

Ainekset (3 kpl)

  • 8 dlpiimää
  • 100 ghiivaa
  • 2 rklsuolaa
  • 2 dlsiirappia
  • 250 gruismallasta
  • 4 dlruisjauhoja
  • 2 dlauringonkukansiemeniä
  • 9 dlvehnäjauhoja

Sivelyyn

  • 2 rklsiirappia
  • 2 rklvettä

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Lämmitä piimä tai mehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, maltaat (4 dl), ruisjauhot sekä auringonkukansiemenet ja sekoita tasaiseksi.

Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Ripottele taikinalle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.

Nujerra taikina ja jaa se voideltuihin leipävuokiin tai alumiinivuokiin. Anna leipien kohota peitettyinä noin tunti.

Paista leipiä 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kun leivät ovat olleet uunissa noin puoli tuntia, sivele niiden pinnat siirapin ja veden seoksella.

Jäähdytä valmiit leivät liinan alla.

MITÄ PIDIT?
4.43