


Saaristolaisleipä auringonkukansiemenillä
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Auringonkukansiemenet tuovat mukavaa purutuntumaa tähän muuten perinteisellä tavalla valmistettavaan saaristolaisleipään. Suosittelemme kokeilemaan!
11.9.2005
Reseptin ainekset
3 kpl
8 dl
piimää
100 g
hiivaa
2 rkl
suolaa
2 dl
siirappia
250 g
ruismallasta
4 dl
ruisjauhoja
2 dl
auringonkukansiemeniä
9 dl
vehnäjauhoja
Sivelyyn
2 rkl
siirappia
2 rkl
vettä
- Lämmitä piimä tai mehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, maltaat (4 dl), ruisjauhot sekä auringonkukansiemenet ja sekoita tasaiseksi.
- Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Ripottele taikinalle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.
- Nujerra taikina ja jaa se voideltuihin leipävuokiin tai alumiinivuokiin. Anna leipien kohota peitettyinä noin tunti.
- Paista leipiä 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kun leivät ovat olleet uunissa noin puoli tuntia, sivele niiden pinnat siirapin ja veden seoksella.
- Jäähdytä valmiit leivät liinan alla.
Vinkki!
Ota talteen myös herkullisen, appelsiinimehulla mehevöitetyn saaristoleivän resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat