Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ruusukaalikeitto on ravintolatason mahtava soppa

40 min

Pikapikkelöidyt kaalinlehdet antavat juustoiseen ruusukaalikeittoon pikantin aromin ja upean ulkonäön.

22.11.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
300–400 g
ruusukaaleja
2
varsisellerin vartta
2 (yht. noin 300 g)
keskikoista Rosamunda-perunaa
1
sipuli
25 g
voita
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 pkt (250 g)
sulatejuustoa (Koskenlaskija)
5 dl
maitoa
Pikkeliliemi
1 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
½
sitruunan mehu
½ dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rku
lipstikkaa
Lisäksi
4 rkl
mustaa merilevävalmistetta (Cavi-art)

Ruusukaalikeitto – ohje:

  1. Huuhtele kaalit. Ota kolmannes ruusukaaleista pikkelöintiin. Irrota kaaleista lehdet ja laita ne kulhoon. Kiehauta liemen ainekset (säästä hieman lipstikkaa koristeluun) ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Lisää kaalinlehdet liemeen. Anna maustua keiton valmistuksen ajan.
  2. Hienonna loput kaalit ja sellerinvarret. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Sulata voi kattilassa, lisää sipulit ja sellerinvarret. Kuullota hetki. Lisää kaalit, perunat, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Murenna sekaan juusto ja lisää maito. Hauduta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Soseuta keitto.
  4. Jaa keitto lautasille. Viimeistele pikkelöidyillä ruusukaaleilla, lipstikalla ja halutessasi merileväkaviaarilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt