


Hyödynnä pannuun jäänyt sumppi – mokkakinuskissa kylpevät rikkaat kahviritarit ovat hävikkiherkku parhaasta päästä
40 min
Kahvi on hintavaa herkkua etenkin, jos sitä tulee keitettyä liikaa. Mutta onneksi pannunpohjilla voi kostuttaa pullasiivut ja lopputilkasta keittää täyteläisen kinuskikastikkeen! Nappaa talteen rikkaiden kahviritareiden ja mokkakinuskin ohje.
Reseptin ainekset
6 annosta
6
pullaviipaletta
1
muna
1 dl
vispikermaa
½ dl
kahvia
2 rkl
vaniljasokeria
¼ tl
kardemummaa
25 g
voita
Mokkakinuski
1 dl
kahvia
1 dl
sokeria
1 dl
vispikermaa
2 rkl
voita
¼ tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
200 g
marjoja
1 oksa
minttua
(tomusokeria)
Rikkaat kahviritarit ja mokkakinuski – ohje:
- Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kahvi, sokeri ja kerma. Keitä keskilämmöllä hiljalleen poreillen, välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Lisää lopuksi voi vispilällä samalla sekoittaen. Mausta suolalla.
- Leikkaa pulla siivuiksi.
- Riko muna kulhoon, lisää kerma, kahvi, sokeri ja kardemumma. Liota pullasiivut molemmin puolin munaseoksessa.
- Sulata voi pannulla. Paista pullasiivut keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla.
- Tarjoa lämpimien ritareiden kanssa mokkakinuskia, kermavaahtoa ja marjoja. Koristele mintulla ja halutessasi tomusokerilla.
Vinkki!
Kokeile mokkakinuskia myös jäätelön kera!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat