


Riistamureke – karpaloilla ja sinihomejuustolla täytetty hirvirulla kypsyy meheväksi hunajalla valellussa pekonikuoressa
2 h 25 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 1 h 30 min
Tämä riistamureke on todellinen juhlapöydän vetonaula, josta ei puutu mitään! Pekoniin kääräisty hirvirulla täytetään kuivatuilla karpaloilla ja sinihomejuustolla. Ennen paistoa koko komeus valellaan hunajalla.
Reseptin ainekset
6 annosta
Riistamureke
⅔ dl
korppujauhoja
1 dl
kuohukermaa
1
sipuli
2 tl
voita
500 g
hirvenjauhelihaa
1
kananmuna
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Täyte
½ dl
kuivattuja karpaloita
100 g
sinihomejuustoa
Päälle
200 g
pekonia
1 rkl
hunajaa
Riistamureke – ohje:
- Sekoita keskenään korppujauhot ja kuohukerma kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki voissa paistinpannulla ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon hirvenliha ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä murekemassa leivinpaperin päälle noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Lisää päälle kuivatut karpalot ja murennettu sinihomejuusto. Rullaa mureke ja kääri se pekoniviipaleilla. Sivele pintaan hunajaa.
- Paista riistamureketta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 85 astetta. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen punajuurien tai uunijuuresten kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat