Kotivinkki

Riistamureke – karpaloilla ja sinihomejuustolla täytetty hirvirulla kypsyy meheväksi hunajalla valellussa pekonikuoressa

1 h 85 min
{
Aktiivinen
55 min
Passiivinen
1 h 30 min
Tämä riistamureke on todellinen juhlapöydän vetonaula, josta ei puutu mitään! Pekoniin kääräisty hirvirulla täytetään kuivatuilla karpaloilla ja sinihomejuustolla. Ennen paistoa koko komeus valellaan hunajalla.
5
0


Ainekset (6 annosta)

Riistamureke

  • ⅔ dlkorppujauhoja
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1sipuli
  • 2 tlvoita
  • 500 ghirvenjauhelihaa
  • 1kananmuna
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Täyte

  • ½ dlkuivattuja karpaloita
  • 100 gsinihomejuustoa

Päälle

  • 200 gpekonia
  • 1 rklhunajaa
Tulosta

Riistamureke valmistetaan näin:

  1. Sekoita keskenään korppujauhot ja kuohukerma kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki voissa paistinpannulla ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon hirvenliha ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Levitä murekemassa leivinpaperin päälle noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Lisää päälle kuivatut karpalot ja murennettu sinihomejuusto. Rullaa mureke ja kääri se pekoniviipaleilla. Sivele pintaan hunajaa.
  3. Paista riistamureketta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 85 astetta. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen punajuurien tai uunijuuresten kanssa.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »