Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperimurupiirakka

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Amerikkalaistyylinen raparperipiirakka kätkee murupinnan alle mehevän raparperitäytteen, joka on maustettu kanelilla ja muskottipähkinällä.

26.5.2017
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
75 g
voita
2½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
vettä
Täyte
400 g
raparperia
1½ dl
sokeria
½ tl
kanelia
¼ tl
muskottipähkinää
¾ dl
vehnäjauhoja
Murupäällinen
110 g
voita
1 dl
sokeria
2½ dl
vehnäjauhoja

Raparperimurupiirakka – ohje:

  1. Valmista ensin pohja. Nypi kylmä voi vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi. Voit käyttää blenderiä tai kahta veistä tähän, lämpimät kädet saattavat lämmittää voita liikaa.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita veitsellä sekaisin. Lisää tarvittaessa vielä 1–2 rkl vettä.
  3. Muotoile lopuksi taikinasta käsin pallo, älä vaivaa liikaa. Kauli jauhotetulla alustalla hieman 24-senttistä (syvää) piirakkavuokaa suuremmaksi. Nosta kaulimen avulla piirakkavuoan päälle varovaisesti niin, että osa taikinasta menee reunojen yli. Siisti reunat veitsellä.
  4. Valmista sillä aikaa täyte ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Yhdistä sokeri, vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita joukkoon pilkottu raparperi ja kääntele sekaisin.
  5. Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Valmista murupohja nyppimällä ainekset sormin sekaisin, ripottele täytteen päälle.
  6. Kypsennä uunin keskitasolla n. 50–60 minuutin ajan.
  7. Anna piiraan jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat (täyte on juoksevaa). Säilytä kylmässä mutta tarjoile hieman lämmitettynä vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!

Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt