4,2(13)
Raparperimurupiirakka
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Amerikkalaistyylinen raparperipiirakka kätkee murupinnan alle mehevän raparperitäytteen, joka on maustettu kanelilla ja muskottipähkinällä.
Julkaistu 26.5.2017
Maku
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
75 gvoita
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 rklvettä
Täyte
400 graparperia
1 1/2 dlsokeria
1/2 tlkanelia
1/4 tlmuskottipähkinää
3/4 dlvehnäjauhoja
Murupäällinen
110 gvoita
1 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja

Valmista ensin pohja. Nypi kylmä voi vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi. Voit käyttää blenderiä tai kahta veistä tähän, lämpimät kädet saattavat lämmittää voita liikaa.

Lisää kylmä vesi ja sekoita veitsellä sekaisin. Lisää tarvittaessa vielä 1-2 rkl vettä.

Muotoile lopuksi taikinasta käsin pallo, älä vaivaa liikaa. Kauli jauhotetulla alustalla hieman 24-senttistä (syvää) piirakkavuokaa suuremmaksi. Nosta kaulimen avulla piirakkavuoan päälle varovaisesti niin, että osa taikinasta menee reunojen yli. Siisti reunat veitsellä.

Valmista sillä aikaa täyte ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Yhdistä sokeri, vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita joukkoon pilkottu raparperi ja kääntele sekaisin.

Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Valmista murupohja nyppimällä ainekset sormin sekaisin, ripottele täytteen päälle.

Kypsennä uunin keskitasolla n. 50-60 minuutin ajan.

Anna piiraan jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat (täyte on juoksevaa). Säilytä kylmässä mutta tarjoile hieman lämmitettynä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.