


Puolukkaraakakakku ja taatelikinuski ovat täydellinen yhdistelmä syksyn juhliin
20 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 h 0 min
Puolukkaraakakakku ihastuttaa puolukkaisella kookostäytteellään ja taateli-pähkinäpohjallaan. Tätä raakakakkua ei paisteta, ja se leivotaan ilman valkoista sokeria, maitoa ja jauhoja. The Queen of Delicious -blogin Veera Rusanen kehitteli ohjetta muutaman kuukauden ajan ja tarjoaa puolukkaraakakakun taatelikinuskin kanssa.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
5
pehmeää taatelia
1 ¼ dl
pähkinöitä tai manteleita
4 rkl
kookosöljyä
Täyte
2 ½ dl
cashewpähkinöitä
1 dl
kookosmannaa (esim. Foodin)
1 dl
kaakaovoita
3 ¾ dl
puolukoita
1 tl
vaniljauutetta
2 tl
vaahterasiirappia
Taatelikinuski
15
pehmeää taatelia
1 ¼ dl
mantelimaitoa
½ tl
suolaa
Puolukkaraakakakku leivotaan näin:
- Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan yön yli.
- Valmista pohja. Poista taateleista kivet.Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes pohjamassa on tasaista mutta vielä hieman karkeaa.
- Painele pohja irtopohjavuoan (Ø 15–18 cm) pohjalle tiiviisti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.
- Valuta ja huuhtele täytteen cashewpähkinät. Kaada pähkinät tehosekoittimeen.
- Sulata kaakaovoi ja kookosmanna lämpimässä vesihauteessa. Kaada sula tehosekoittimeen. Lisää puolukat ja vanilja. Soseuta täyte tasaiseksi. Maista ja lisää vaahterasiirappia tarvittaessa.
- Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin yön yli tai pakastimeen noin neljäksi tunniksi.
- Valmista taatelikinuski juuri ennen tarjoilua. Poista taateleista kivet. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Levitä kinuski puolukkaraakakakun päälle ja nauti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat