Maku

Puolukkaraakakakku ja taatelikinuski ovat täydellinen yhdistelmä syksyn juhliin

20 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 h
Puolukkaraakakakku ihastuttaa puolukkaisella kookostäytteellään ja taateli-pähkinäpohjallaan. Tätä raakakakkua ei paisteta, ja se leivotaan ilman valkoista sokeria, maitoa ja jauhoja. The Queen of Delicious -blogin Veera Rusanen kehitteli ohjetta muutaman kuukauden ajan ja tarjoaa puolukkaraakakakun taatelikinuskin kanssa.
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
5
0
Julkaistu: 2.11.2018


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 5pehmeää taatelia
  • 1 ¼ dlpähkinöitä tai manteleita
  • 4 rklkookosöljyä

Täyte

  • 2 ½ dlcashewpähkinöitä
  • 1 dlkookosmannaa (esim. Foodin)
  • 1 dlkaakaovoita
  • 3 ¾ dlpuolukoita
  • 1 tlvaniljauutetta
  • 2 tl vaahterasiirappia

Taatelikinuski

  • 15pehmeää taatelia
  • 1 ¼ dlmantelimaitoa
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Puolukkaraakakakku leivotaan näin:

  1. Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan yön yli.
  2. Valmista pohja. Poista taateleista kivet.Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes pohjamassa on tasaista mutta vielä hieman karkeaa.
  3. Painele pohja irtopohjavuoan (Ø 15–18 cm) pohjalle tiiviisti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.
  4. Valuta ja huuhtele täytteen cashewpähkinät. Kaada pähkinät tehosekoittimeen.
  5. Sulata kaakaovoi ja kookosmanna lämpimässä vesihauteessa. Kaada sula tehosekoittimeen. Lisää puolukat ja vanilja. Soseuta täyte tasaiseksi. Maista ja lisää vaahterasiirappia tarvittaessa.
  6. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin yön yli tai pakastimeen noin neljäksi tunniksi.
  7. Valmista taatelikinuski juuri ennen tarjoilua. Poista taateleista kivet. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Levitä kinuski puolukkaraakakakun päälle ja nauti.
Kommentoi »