


Puolukka-kinuskipalat täyttävät herkkusuun toiveet! Kauran, kinuskin ja puolukan liitto on vastustamaton
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Kauraa sisältävät gluteenittomat mokkapalat saavat päälleen ihanan kinuskikuorrutteen. Pinta koristellaan suolaisen makeilla paahdetuilla kaurahiutaleilla ja kirpsakalla puolukalla. Ohje on gluteeniton!
Reseptin ainekset
30 palaa
200 g
voita sulatettuna
1 ½ dl
sokeria
2 dl
vahvaa kahvia huoneenlämpöisenä
2 dl
gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
4 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
5
munaa
Kinuskikuorrute
4 dl
kuohukermaa
2 dl
sokeria
2 dl
fariinisokeria
Paahdetut kaurahiutaleet
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
Pinnalle
1–2 dl
puolukoita (tuore tai pakaste)
Puolukka-kinuskipalat – ohje:
- Kaada sulatettu voi, sokeri ja huoneenlämpöinen kahvi isoon leivontakulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Kaada ne voi-kahviseokseen ja sekoita tasaiseksi. Riko munien rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin.
- Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuorruttamista.
- Valmista kuorrute. Keitä kermaa ja sokereita kattilassa keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai kunnes seos alkaa paksuuntua. Kinuski on valmista, kun kylmään veteen tiputettu pisara jähmettyy.
- Kaada hieman jäähtynyt kinuski täysin jäähtyneen mokkapalapohjan päälle ja levitä se esimerkiksi veitsellä.
- Valmista paahdetut kaurahiutaleet. Laita kaikki ainekset paistinpannulle. Kuumenna lieden keskilämmöllä, kunnes sokeri alkaa sulaa ja kaurahiutaleet saavat hieman väriä. Jäähdytä hiutaleet ja ripottele ne kinuskin päälle. Koristele mokkapalat puolukoilla.
Vinkki!
Ota talteen myös suosittu perinteisten mokkapalojen ohjeemme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat