3,8(19)
Puolukka-kinuskipalat täyttävät herkkusuun toiveet! Kauran, kinuskin ja puolukan liitto on vastustamaton
Gluteeniton
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Kauraa sisältävät gluteenittomat mokkapalat saavat päälleen ihanan kinuskikuorrutteen. Pinta koristellaan suolaisen makeilla paahdetuilla kaurahiutaleilla ja kirpsakalla puolukalla. Ohje on gluteeniton!
6.11.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
30 palaa
200 gvoita sulatettuna
1 ½ dlsokeria
2 dlvahvaa kahvia huoneenlämpöisenä
2 dlgluteenittomia kaurajauhoja
2 dlgluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
1 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
4 rklkaakaojauhetta
1 rklleivinjauhetta
¼ tl suolaa
5munaa
Kinuskikuorrute
4 dlkuohukermaa
2 dlsokeria
2 dlfariinisokeria
Paahdetut kaurahiutaleet
1 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
1 rklsokeria
½ tl suolaa
Pinnalle
1–2 dl puolukoita (tuore tai pakaste)

Puolukka-kinuskipalat valmistetaan näin:

  1. Kaada sulatettu voi, sokeri ja huoneenlämpöinen kahvi isoon leivontakulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Kaada ne voi-kahviseokseen ja sekoita tasaiseksi. Riko munien rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin.
  2. Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuorruttamista.
  3. Valmista kuorrute. Keitä kermaa ja sokereita kattilassa keskilämmöllä 15– 20 minuuttia tai kunnes seos alkaa paksuuntua. Kinuski on valmista, kun kylmään veteen tiputettu pisara jähmettyy.
  4. Kaada hieman jäähtynyt kinuski täysin jäähtyneen mokkapalapohjan päälle ja levitä se esimerkiksi veitsellä.
  5. Valmista paahdetut kaurahiutaleet. Laita kaikki ainekset paistinpannulle. Kuumenna lieden keskilämmöllä, kunnes sokeri alkaa sulaa ja kaurahiutaleet saavat hieman väriä. Jäähdytä hiutaleet ja ripottele ne kinuskin päälle. Koristele mokkapalat puolukoilla.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo